Festtips for SU

Som studerende er der bare ikke noget federe end at holde fest – men SU kan godt gøre det svært at få råd til alt det, en ordentlig fest kræver… Heldigvis har generationer af studerende fundet på måder, der gør det billigere at mødes og have det sjovt!

Uanset om du holder fest i din egen lejlighed, dine forældres hus eller et tredje sted, så er her nogle gode råd til fest på budget!

Fest på budget

De tre vigtigste ting til enhver fest er gæster, musik og drikkevarer. Musikken er selvfølgelig det nemmeste at ordne – du kan låne Spotify Premium af en ven, hvis du ikke selv har det, og lave en fed playliste, du bare kan spille over højtalerne.

Drikkevarer og gæster kan du kombinere. Du kan lave velkomstdrinks, men ellers meddele gæsterne om, at de selv gerne må tage sprutrester og alkohol med.

Køb lækker gin fra Netpriser, hvis du virkelig vil imponere dine gæster – eller hvis din fest er en lidt finere begivenhed. Lyster er jo forskellige, og det kan lige så vel være, festen drejer sig om en veloverstået teateropførelse eller en god poesioplæsning.

Hvis du vil servere nogle lette snacks til din fest, skal du bare holde øje med dagligvarereklamerne og slå til, når chips og kiks er på tilbud. Du kan ”spare snacks sammen” til næste fest, hvis du slår til, når priserne er lave. På den måde er du altid forberedt, og sådanne varer kan jo ofte holde sig i meget lang tid.

Særlige begivenheder

Hvis den fest, du skal holde, er i anledningen af en speciel begivenhed (for eksempel fødselsdag eller overståede eksaminer), er det forståeligt, at du gerne vil gøre noget særligt ud af den.

Men hvordan holder man en særlig fest, når man er på SU?

Hvis det er festdekorationer, du søger, så skriv rundt til dem, du kender, om de har gamle skilte, balloner eller lignende, de kan undvære. Hvis du ikke har held dér, så lav et opslag på dit lokalområdes Facebook-gruppe eller en salgsside. Ofte kan du få mange festdekorationer billigt, hvis du ved, hvordan du skal gribe det an.

Hvis du vil holde et brag af en fest, så skal du faktisk bare have et overskud over dit budget og måske spare lidt en enkelt måned. Så kan du få råd til særlige drikkevarer og dekorationer, du ellers ikke ville have til rådighed.