
Hvad er det værste i hele verden? At gå ned til cykelstativerne efter en hel dags undervisning bare for at opdage, at nogen er kørt afsted med din cykel. Selv hvis din forsikring dækker, ændrer det ikke på, at du står dér og ikke kan komme nogen vegne.
Den enkleste løsning på problemet er selvfølgelig – i bagklogskabens klare lys – en cykellås. Faktisk allerhelst en kædelås, så du kan låse cyklen fast til noget; for eksempel cykelstativet. På den måde minimere du risikoen for, at nogen liiige napper den med i forbifarten.
Styr på sikkerheden – Spænd hjelmen
Er cyklen dit daglige transportmiddel, bør du også kraftigt overveje at køre med cykelhjelm. På ecykelhjelm.dk finder du et stort udvalg af hjelme, uanset om du vil have en skaterhjelm, MTB hjelm eller en aerodynamisk racerhjelm. Alle hjelmene er sikkerhedsgodkendt efter de fineste danske standarder, så du kan trygt købe din nye cykelhjelm.
Nye regler for elektriske løbehjul
Fra 1. januar 2022 er det lovpligtigt at køre med hjelm på el-løbehjul og lignende mindre, motoriserede køretøjer. Dette er naturligvis en regel, der er blevet indført, for at sænke antallet af alvorlige ulykker og skader i forbindelse med disse relativt hurtigkørende transportmidler.
Indtil videre er det kun en forsøgsordning, men det ændrer ikke på, at du kan risikere bøder, hvis du ikke spænder hjelmen, når du er ude at ræse på el-løbehjulet. Har du allerede helt styr på både cykelhjelm, lås og færdselsregler, er der ikke så meget andet at sige end “kør forsigtigt” – cykelhjelmen gør dig ikke usårlig eller uovervindelig (desværre), så det er altså stadig vigtigt, at du orienterer dig i trafikken.
Som studerende kører du nok ofte sammen med morgentrafikken og fyraftenstrafikken – de to tidspunkter, hvor der er allerflest biler på vejene kombineret med de mindst opmærksomme bilister.