Sådan skaber du den fedeste fest i din nye studenterhybel

Du er lige flyttet hjemmefra og står overfor at skulle invitere folk i dit nye hjem. Det er allerførste gang, du giver dig i kast med at skulle være vært. Du er spændt, men også en smule nervøs.

Hvis du er, som studerende er flest, sidder pengene ikke løst på dig. Og at holde en fest kan være en aldeles bekostelig affære. Men du behøver ikke at sætte dig i en kæmpe gæld for at stable en hyggelig aften på benene. Med disse gode råd kan du sagtens holde et brag af en fest uden at skulle sælge din sjæl, din førstefødte eller din MacBook.

Det behøver ikke være dyrt

Det behøver ikke koste enden af en jetjager at holde fest. Prøv at smutte forbi discountforretningerne for at handle ind til festen. Her kan du ofte få deres eget produktlabel til en brøkdel af de priser, du ville skulle give for mærkevarebrands. Og hvorfor betale 20 kr. for en pose chips, når du kan få noget tilsvarende til 6kr.?

Så prøv at tænke ud af boksen, når du handler ind. Skal du bespise dine gæster? Du behøver ikke købe dyre, røde bøffer. Vælg i stedet en kødudskæring, der er billigere. F.eks. en nakkekam, der kan laves til pulled pork. Det smager både eventyrligt lækkert, og så er indsatsen i køkkenet minimal. Og så kan du bruge din tid sammen med gæsterne i stedet.

Bed folk om at tage noget med

Det er ingen skam at bede folk om at medbringe ting eller madvarer til din fest. Frabed dig nogen form for værtsgaver, men bed i stedet folk om at bringe en ret eller noget tilbehør med til festen. Sammenskudsgilder er hyggelige, og det er altid spændende at opleve folks forskellige takes på retter.

Gør noget ud af udsmykningen

At skabe en god fest handler også om at skabe nogle gode og hyggelige rammer. Det er altid dejligt at komme til en fest og opleve, at der er gjort noget ud af omgivelserne. Så føler man sig velkommen som gæst.

Lån dine forældres lyskæder fra jul, og pynt op med dem på altanen. Det giver masser af hygge, når der er tænkt over lyssætningen. Det samme gælder fyrfadslys, der giver en virkelig hyggelig atmosfære. Kom lysene i gamle glas fra marmelade, pastasauce eller lignende, og lad lyset bidrage til den hyggelige stemning.

Hvis du kender nogen med en have, så få dem til at tage et par flotte grene eller blomster med, der kan pynte smukt i nogle vaser rundt omkring i lokalet.