Har du tænkt over praktikforløb på dit studie?

Skal du i praktik efter ferien, har du sikkert allerede gjort dig en masse tanker om, hvor du gerne vil hen, og hvilke kompetencer du gerne vil have ud af dit praktikforløb. Måske opvejer du fordelene og ulemperne ved de forskellige steder. Med denne artikel gør vi dig klogere på, hvilke retninger du kan gå i dit praktikforløb.

Advokatfirma med mange ansatte

Er du i færd med at tage en uddannelse inden for den juridiske gren, kan du med fordel søge ind til et velrenommeret advokatfirma med mange ansatte. For jo flere medarbejdere, en virksomhed har ansat, jo flere praktikanter må de ansætte.

Det giver måske også en fordel i forhold til selve optagelsen, men samtidig får du også mulighed for at følges med andre praktikanter, der er i samme båd. Og det kan være rart at følges med ligesindede, som man kan sparre med.

Danmarks Radio

Hvis du studerer fag inden for kommunikation, sprog, medier og lignende, kan du med fordel kigge i DR’s retning. DR har mange afdelinger, der koncentrerer sig om forskellige typer programmer, så du kan arbejde med mange forskellige områder.

DR har også mange afdelinger rundt omkring i landet, så du ikke nødvendigvis behøver at vælge en praktikplads i Aarhus eller København. Måske vil du hellere ud i en af regionerne og arbejde på en af P4’s kanaler? Mulighederne er mange, og DR gør et stort arbejde ud af at udvikle på deres praktik-talenter.

Et lille firma med meget ansvar

Du kan også vælge at gå i en anden retning og vælge et mindre firma. Her har de måske ikke samme erfaring med at arbejde med praktikanter, og måske er du den eneste praktikant på arbejdspladsen. Til gengæld vil de formentlig ikke være nærige med at uddelegere ansvar, ligesom du formodentlig vil få en bred palette af forskellige opgaver. Så du kan få afprøvet din faglighed.

Praktik i det offentlige

Er du i gang med at uddanne dig inden for det sundhedsfaglige område, vil du formentlig komme i praktik i det offentlige. Og det kan der være stor fordel i, da du kommer til at arbejde tæt sammen med andre praktikanter. Samtidig vil du være i tæt kontakt med dit fag og opleve hverdagen, som den nok kommer til at se ud efter endt uddannelse.

Du vil også have mulighed for at prøve mange forskellige områder af, så du bedre kan finde frem til, hvilken retning du ønsker at gå, når din studietid er ovre.