Sådan kommer du i gang med kørekort som studerende

Det er for mange et must med et kørekort. Hvis du drømmer om et kørekort, men du samtidig er studerende, så er det nogle gange lidt svært at få til at hænge sammen. Derfor får du her nogle tips til, hvordan du kommer i gang med kørekort som studerende.

Start en opsparing i god tid

Der er ingen tvivl om, at det kræver nogle penge at komme i gang med et kørekort. Et kørekort er ikke billigt, så når du er studerende, er det ikke noget, du bare lige betaler. Det er derfor en rigtig god idé at gå i gang med en opsparing i god tid, så du har råd til det, når du på et tidspunkt går i gang med dine køretimer.

Hvis du er på SU og lægger et mindre beløb til side hver måned til dit kørekort, så løber det lige pludselig også op.

Find en køreskole nær dig

Når du leder efter en køreskole, så er det en fordel at vælge en, som ligger nær dig. Når du har mulighed for at transportere dig til og fra din køreskole på gåben eller cykel, så sparer du nemlig penge på offentlig transport, så dit kørekort ikke ender med at koste dig mere end nødvendigt.

Det koster dig samtidig også mindre tid, så du har tid til lektier, afleveringer og den slags ved siden af.

Koordinér dine køretimer og uddannelse

Når du tager kørekort, er det ikke nogen god idé at lade det gå udover din uddannelse. Derfor er det en god idé at forsøge at koordinere det så godt som muligt med din kørelærer, så der er tid til både køretimer og uddannelse. Det gør du ved f.eks. at tage dine køretimer om eftermiddagen eller aftenen, hvis du studerer om dagen.