
De fleste studerende vil før eller siden komme ud for at skulle fremlægge, og det kan være svært at finde ud af, hvordan visualisering kan spille ind. Nogle mennesker er meget kreative, men bliver overvældede af deres egne idéer, mens andre sidder helt fast uden nogen anelse om, hvad de skal gøre.
Uanset hvilken situation, du står i, så læs med og lær om, hvordan du kan inkorporere visualisering i dine fremlæggelser.
Storslået og detaljeret
For arkitekten, designeren og stræberen er det fristende at gå all out, men dét kan også være svært. Hvis der er tale om et stort projekt, så er god visualisering med gode detaljer én af de bedste måder at virke professionel. Det giver nemlig udtrykket af, at du har helt styr på det, du laver.
Du kan få et imponerende resultat med brug af 3D-visualisering. 3D-visualisering kan være mange forskellige ting, og ofte skal det udføres af et specialiseret firma. Det gør også omkostningerne højere, men det endelige resultat vil ikke skuffe dig!
Simpelt og fokuseret
En simplere form for visualisering kan være grafisk. Alle studerende stifter bekendtskab med PowerPoint, og skal der visuelle elementer ind, er det bare med at undersøge, hvordan en fremlæggelse kan gøres mere strømlinet.
En simpel og fokuseret metode er en god måde at spare tid, og det har ikke de helst store krav til økonomi eller kreativitet. Led efter inspiration rundt om på nettet og lav en fremlæggelse, der relaterer til emnet på den måde, du tiltænkte det.
Dét kan også være en god måde at få din pointe til at skinne klarere igennem. Samspil mellem mundtlig præsentation og det visuelle aspekt er ikke noget, der skal undervurderes. Tværtimod kan det blive enhver studerendes styrke.
Gør-det-selv
Den sidste mulighed for at inddrage et visuelt element i din fremlæggelse, er at gå i tænkeboksen og finde ud af, hvad du selv kan lave. Om det er et Eiffeltårn af ispinde, et isbjerg af plastikkapsler, eller en graf lavet af sodavandslåg, så kan gør-det-selv projekter give en autentisk og rå følelse.
Gør-det-selv tager selvfølgelig lidt mere tid, og er du ikke vant til at arbejde med forskellige elementer, så vær sikker på at have nogen med, der kan hjælpe dig. Det er bedre at lave noget, der er mindre ambitiøst, end at lave noget stort, som ender med at se halvfærdigt eller amatøragtigt ud.
Hvis du arbejder i en gruppe, kan I evt. kombinere jeres styrker.