Sådan bliver du bedre til engelsk

Vi bliver kun mere og mere internationale – og engelsk bliver et vigtigere og vigtigere sprog. Det kan vi blandt andet se, når børn allerede begynder engelskundervisningen i 1. klasse. Engelsk har nemlig overhalet tysk indenom på trods af at tyskerne er vores naboer. Det er derfor i dag vigtigere end nogensinde at kunne forstå og begå sig på engelsk. Men hvad gør man, hvis man ikke har så nemt ved det engelske? Hvordan kan man blive bedre til sproget? Vi har her samlet nogle tips til dig, der gerne vil blive bedre til det internationale sprog.

Tag på international efterskole

Ligesom der findes efterskoler, der har fokus på musik, dans og teater, så findes der også internationale efterskoler, der har fokus på sprog, herunder specifikt engelsk. Her bruges det engelske aktivt både i hverdagen med både undervisere, klassekammerater og endda med modersmålstalere på rejser til det store udland, som er en integreret del på en international efterskole. Der er intet, der gør dig bedre til et sprog end at bruge det – og det gør du, når du går på en international efterskole sammen med andre studerende, der netop også gerne vil forbedre deres engelsk.

Læs alt hvad du kan på engelsk

Du bliver som sagt bedre til et sprog, når du bruger det – men du bliver faktisk også bedre, når du læser engelske bøger, brochurer, aviser, hjemmesider og meget mere. Når du læser en masse på engelsk, får du nemlig ikke kun en forståelse for sproget og hvordan det er sammensat – du får også udvidet dit ordforråd lynhurtigt, når du ser de forskellige ord i nye sammenhænge flere forskellige steder.

Se engelske film og tv-serier

Det hjælper at tale, og det hjælper at læse. Det hjælper dog også rigtig meget at lytte til sproget i film, tv-serier, på YouTube eller i podcasts. Det kan godt være svært at forstå i første omgang – specielt hvis der er tale om diverse dialekter og accenter – men når du i første omgang udnytter de danske undertekster, vil du hurtigt begynde at forstå det, du hører. Når du hører sproget, lærer du nemlig en del om udtalen, og det hjælper dig, når du skal tale sproget.