Sådan kan du som studerende få råd til at tage på ferie

Livet som studerende kan være hårdt. Balancen mellem studie, fritid og job er ikke altid nem at finde, og det er nok ikke uvant hos mange at gå og drømme om at rejse væk. Med stram økonomi kan det synes uden for rækkevidde, men faktisk er det i høj grad muligt at finde ferieformer, som selv en fattig studerende på SU har plads til i økonomien.

Udnyt muligheden for afbudsrejser

Den nok mest økonomisk besparende måde at tage på ferie på er ved at benytte sig af afbudsrejser. Her er idéen, at du med kort varsel kan bestille en afbudsferie og derefter pakke dine ting og tage af sted. Det kræver en vis fleksibilitet, men kan du finde tiden, er der ikke meget der taler for ikke at benytte sig af chancen.

Med afbudsrejser findes der mange muligheder for at komme afsted. Du finder for eksempel billige flybilletter til USA, storbyferier eller all inclusive badeferier. Ligegyldigt hvad der passer dig, findes der med al sandsynlighed en afbudsrejse, som du kan se dig selv i.

Sørg for at lægge penge til side løbende

Selvom økonomien som studerende kan være stram, er det ofte vigtigt løbende at sørge for at lægge penge til side. Selv hvis du benytter dig af afbudsrejser, er der nemlig typisk andre omkostninger ved at tage på ferie. Det kan være penge til mad og oplevelser eller andre dele af det at være ude at rejse.

Kan du kun lægge få penge til side om måneden, har det bestemt også en værdi. Alting tæller, og er du seriøs om, at du gerne vil væk fra Danmark og studierne, handler det blot om at komme i gang. Er du nysgerrig, kan du undersøge yderligere, hvordan du kan spare penge, der kan lægges til side over månedernes forløb.