
Skal du starte på en ny uddannelse efter ferien, så går du garanteret allerede nu rundt med sommerfugle i maven og en masse forventninger i tankerne. Hvis du oven i købet skal flytte til en ny by, kan det være en stor omvæltning. For så har man hverken familien eller vennerne i nærheden, ligesom alle omgivelserne er nye.
En ny uddannelse er et nyt kapitel i ens liv, hvor man får mulighed for at dygtiggøre sig inden for et område, man interesserer sig for. Byd muligheden velkommen, og benyt dig af de mange tilbud, der følger med en studiestart.
Rusugens muligheder
Hvis dit studie har rusuge, kan du vente dig et festfyrværkeri af aktiviteter sammen med dine nye medstuderende. Her vil tutorer fra tidligere årgange på bedste vis forsøge at få jer til at danne nye relationer på kryds og tværs. Dette sker gennem lege eller andre sjove aktiviteter. Og gerne med en smule alkohol involveret. Så tag ja-hatten på, og du vil uden tvivl få en masse nye bekendtskaber.
Men en rusuge er ikke kun sjov og ballade. Det er også her, du får det første spæde kendskab til dit nye studie og alle reglerne heromkring. Du vil også møde dine nye undervisere, få læseplaner og blive introduceret til bygninger og IT-systemer.
En rusuge kan byde på nogle lange dage. Så husk at pakke din taske med proviant og drikkevarer. Og medbring gerne en e-cigaret, hvis du er ryger. Det er ikke til at sige, om du får en almindelig rygepause undervejs.
Tag til arrangementer
Hvis du er flyttet til en ny by, hvor du ikke rigtig kender nogen, kan du med fordel tage til nogle af de arrangementer, som dit studie arrangerer. Du er helt sikkert ikke den eneste, der føler sig lidt på usikker grund. Derfor er disse arrangementer en god måde at møde andre mennesker, der er i samme båd som dig.
Brug de tilbud, dit uddannelsesinstitution tilbyder
Du skal ikke være bleg for at benytte dig af nogle af alle de tilbud, som din uddannelsesinstitution tilbyder. Og du kan hente meget hjælp og vejledning hos dine pågældende studievejledere.
Har du problemer med eksempelvis eksamensangst, findes der højst sandsynligt gratis tilbud på din uddannelsesinstitution. Mangler du en at tale med, har mange universiteter gerne studenterpræster eller terapeuter tilknyttede, som du kan få en samtale med. Vær ikke bange for at række ud.
Hvis du føler dig overvældet af dit studie og kravene til dig, kan du med fordel tage en snak med studievejledningen. De er nemlig klædt på til at kunne hjælpe dig med at tilrettelægge sin studietid, så du får det bedste ud af den.