Studerende: Bliv god til at prioritere

Det er noget nær umuligt at få råd til det hele, hvis du er studerende og på SU. Dette er desværre ikke en vidunderguide til, hvordan du får råd til det hele; det er derimod et par gode råd til, hvad du skal prioritere i din stramme økonomi, og hvad du sagtens kan få gratis – eller i hvert fald meget billigere end alternativet. Vi tager udgangspunkt i, hvad du kan henholdsvis til- og fravælge.

Er du interesseret i, hvordan og hvad du med fordel kan prioritere, kan du læse med her og blive klogere. God læselyst.

Tilvalg

Vi starter med det – måske – mest positive indslag: tilvalgene. De tilvalg, vi råder dig til at tage, har vi valgt, fordi vi mener, at du får rigtig meget igen her. Vi har valgt to konkrete tilvalg og to fravalg. Tilvalgene kommer her – fravalgene bagefter.

Kalender og notesbog i ét

Som studerende er det garanteret langt fra kun pengene, der ikke altid rækker. Måske er det også din tid, der ikke er nok af. Har du den følelse, at du med fordel kunne planlægge din hverdag bedre, skal du kende til Bullet Journal. En Bullet Journal er det nyeste skud på stammen af kalendere, og det er ikke blot en kalender. En Bullet Journal kombinerer kalender, notesbog, huskeliste og dagbog. Det er op til mange til for én pris – dét er et godt og fornuftigt tilvalg i vores øjne.

Overdækning og lys til haven

Vores andet og sidste bud på et fornuftigt tilvalg er at bruge trapezplader som overdækning i din udestue eller i haven. Hvorfor i alverden skal du bruge din knappe SU i din have, tænker du måske. Lad os svare dig. Ved at bruge transparente trapezplader som tag i din lille udestue eller anneks eksempelvis får du et helt nyt rum forærende. Der kommer meget mere lys ind end ved andre tagformer, og det holder i mange år og kan derfor nærmest ses som en engangsinvestering.

Fravalg

Så er vi kommet til fravalgene; dem, hvor vi mener, at der er en anden og billigere vej frem. Læs med – måske er du enig med os, og måske kan du endda ændre dine prioriteringer allerede fra i dag.

Fitnessmedlemskab

Rigtig mange studerende har et fitnessmedlemskab, og måske er du én af dem. Med mindre du frekventerer samme fitnesscenter mange gange om ugen, er en stor del af det medlemskab penge ud ad vinduet. Gør i stedet brug af naturens mange muligheder; skov, strand og stier. Endvidere er der opsat træningsredskaber i mange skove og parker, der er gratis at bruge.

Rejsekort

Til sidst er vi kommet til det rejsekort, du – ligesom så mange andre studerende – måske har. Har du meget langt til skole, er det måske din eneste mulighed, men hvis der på nogen måde er en anden vej frem for dig, er den måske billigere. Tag cyklen, hvis det er muligt, og alternativt kan du måske prøve at arrangere samkørsel med nogle af dine studerende. Det kan godt betale sig på den lange bane.