Studiestart

Det er lige rundt om hjørnet, at tiden på året, hvor studiestart melder sig. Måske, har du haft sabbatår, eller taget direkte fra en gymnasialuddannelse videre til universitet eller en anden form for uddannelse. Hvis dette er tilfældet, kan du her blive klogere på, hvad du skal huske inden studieopstart.

Praktiske

Inden studiestart skal du have ordnet, og have styr på alle de praktiske gøremål, som skal ordnes:

  • Sørg for, at din computer er klar. Det er forskelligt fra uddannelse til uddannelse, hvilken computer du skal bruge. Nogle uddannelser kræver nemlig bestemte mærker, og det skal du tjekke op på, så du er klar til at få en god start. Ydermere skal du samtidig tjekke om, du har programmerne installeret, som påkræves, samt sørge for, du har mulighed for at printe. Hvis du har en printer, kan du købe blækpatroner. Du er herved sikret ikke at stå og mangle det, når printeren skal i brug.

  • På mange uddannelser skal du have bøger. Mange har en tendens til at glemme dette, og du skal derfor sørge for at være ude i god tid. Købe bøger er ofte en dyr post, hvilket ikke er velegnet til for studerende. Derfor kan du prøve at se, om nogle af de færdigstuderende sælger deres bøger.

Husk at vær social

I starten er alle nervøse, da det er et nyt univers, som åbner sig foran jer. Du skal derfor huske på, at du ikke er alene, hvis du kan mærke nerverne, begynder at komme – tag en dyb indånding, da det hele nok skal gå. Studietiden kommer til at flyve afsted, og det gælder derfor om, at du skal nyde den, selvom det kan være hårdt med forelæsninger, eksminer og undervisning. Det sociale er altafgørende for, om du trives. Du kan derfor melde dig ind i et råd, dyrke en hobby og vær social. Denne tid får du ikke igen, så nyd den.