Tre tips til at lande dig et studiejob

Er du netop flyttet hjemmefra og startet på et studie? Måske havde du en forhåbning om at kunne få det hele til at løbe rundt økonomisk på din SU? Der er eksempler på folk, der kan leve sparsommeligt og derved få SU’en til at slå til. Men for de fleste andre, så melder der sig hurtigt et behov for lidt flere penge. Ønsker du at spise minimum tre gange om dagen, betale regninger, have tøj på kroppen og nyde en øl eller en kop kaffe engang imellem? Så er der en god sandsynlighed for, at du skal ud og have et studiejob. Dette job behøves ikke relatere sig direkte til dit studie, selvom det kan være spændende. Helt enkelt så er det et job, hvor du har så få timer, at du stadig har tiden til at kunne passe dine studier. Men hvad gør du, når du skal ud og søge studiejob? Du kan ikke blot tilbyde 37 timer af din uge, som du kunne i sabbatåret. Med andre skal du altså søge job på nogle andre vilkår nu, når du er studerende. Heldigvis så skulle der gerne være studiejob at få i langt de fleste studiebyer. Er du en smule i tvivl om, hvordan du kommer forrest i køen til det fede studiejob? Så kommer her tre knald-gode tips til at lande dig et studiejob.

Vær opmærksom på dit CV

Uanset hvilket job du søger, studierelevant eller ej, så bør dit CV sidde i skabet. En god ide er at skræddersy dit CV til den pågældende virksomhed gennem din CV Profiltekst, der ganske kort og præcist skal opsummere, hvad dine kernekompetencer er, og hvorfor du er god for det gældende arbejdssted. Her kan du altså sende forskellige profiltekster til forskellige arbejdsgivere, så du har bedre chancer.

Hvis det er muligt, så læg ansøgningen personligt

I nutidens digitale levealder, så er det relativt nemt at sende en masse ansøgninger ud via mail og andre tjenester. Men ønsker du at gøre et godt førstehåndsindtryk på arbejdsgiveren, så gør dig ulejligheden at troppe op personligt med din ansøgning. På den måde viser du, at du er villig til at gøre opmærksom på dig selv for at få jobbet.

Skil dig ud

Dit CV og dine faktiske egenskaber er selvfølgelig vigtige, men når du søger, så kan du også komme langt ved at skille dig ud. Om dette sker i layoutet i dit CV, i din motiverede ansøgning eller i den tilgang du har til personalet, når du indleverer ansøgning, er lige godt. Så længe du gør en indsats for at skille dig ud i bunken af alle ansøgningerne.