Sådan sparer du penge på din garderobe

Sæsonerne skifter – og det samme gør moden. Der er derfor altid en masse grunde til at købe nyt tøj. Det kan f.eks. være at vinteren er ved at indfinde sig og man derfor har brug for noget varmere tøj i form af sweatre og langærmede bluser. Det kan også være, at man skal til en del fester og sammenkomster og derfor har brug for nye skjorter, habitter eller lignende. Eller det kan være at man bare er træt af tøjet fra sidste sæson og gerne vil have lidt nyt. Man kan på den måde hurtigt komme til at bruge rigtig mange penge på tøj, som man måske slet ikke rigtigt bruger. Vi har her samlet et par tips og tricks til dig, der gerne vil spare penge på tøj uden at skulle gå på kompromis.

Investér i kvalitet

I stedet for løbende at købe f.eks. bukser eller jeans, der ikke holder og på den måde bruge en masse penge på mange par, er det en god idé her at investere i kvalitet i første omgang. Bukser og jeans er nemlig elementer, som sjældent modemæssigt ændrer sig så meget, at man ikke kan være bekendt at bruge sidste sæsons bukser igen – og så betyder komfort altså også bare meget, når det gælder bukser og jeans. Hvis du investerer i et par behagelige kvalitetsbukser eller -jeans, som f.eks. GABBA Rey jeans, som måske koster lidt mere end du plejer at give – og vælger en model, der generelt er mere plain – kan du faktisk nøjes med 2-3 par bukser/jeans af høj kvalitet frem for et helt skab fuld af bukser og jeans fra f.eks. H&M eller Bilka. Selvom du betaler lidt mere for et par, sparer du penge i sidste ende, fordi du kan bruge dem sæson efter sæson og skal ikke hele tiden ud og købe nye.

Køb brugt tøj

Hvis du er en af de typer, der godt kan lide at få lidt nyt tøj, men ikke ønsker at bruge for mange penge på tøj, kan du prøve at tage fordi dine lokale genbrugsbutikker. Genbrug er virkelig blevet moderne, og folk smider de vildeste ting til genbrug. Du kan derfor her være heldig at finde en masse lækkert tøj til ingen penge – på trods af at der endda ofte er mærkevarer iblandt. Du kan også prøve at tage et kig på Facebook Marketplace, DBA eller lignende steder, hvor folk privat sælger deres brugt tøj. Priserne ser her måske lidt anderledes ud, men der kan stadig være en del penge at spare frem for at købe nyt.