Studerende? Derfor bør du stadig huske tandlægen!

Hvis du er studerende, kender du det sikkert allerede godt. Du ved nok, at du burde se at komme til tandlægen, men! Det er ikke lige i denne måned, du har det største økonomiske overskud. Desuden er din kalender lidt presset, da du både har travlt med studiet, din træning, dit studiejob og dine venner. Næste måned ville med andre ord passe bedre. Og i næste måned hedder det atter næste måned, og sådan går tiden -uden at du får besøgt tandlægen. Virker det bekendt? Så kunne det være, du skulle prioritere en hurtig tur til tandlægen – det er nemlig en god ide at huske.

Tandlægen forebygger

Når du går til tandlægen, forebygger denne fagperson flere ting. Dels forebygger tandlægen risikoen for huller i tænderne, da rensning af plak, tandsten etc. netop reducere risikoen for problemer med caries.

Desuden holder tandlægen øje med udviklingen i dine tænder. Det betyder, du kan få bremset negativ udvikling. Det kan være i form af at få gjort op med at drikke for store mængder af syre- og sukkerholdige drikke, hvis der er spor af syreskader på tænderne, elelr det kan være ved at foreslå nye børstevaner, hvis du f.eks. børster så hårdt, at det slider på tandkødet. Dertil kan tandlægen også forebygge at der f.eks. opstår unødige problemer fra paradentose og andre tandsygdomme.

Det er en skrøne, at det er dyrt

Har du også det indtryk, at tandlægen er meget dyr? Så er der tale om en misforståelse. For den almindelige studerende, vil det ikke koste meget mere end et par hundrede kroner at besøge tandlægen til en kontrol og rensning. Satsen er nemlig reguleret og hos tandlæger som f.eks. Teamtand.dk kan du tilmed få studierabat! Dermed bliver beløbet tilsvarende at tage på cafe og få en kaffe og en sandwich!

Der hvor tandlægen kan være dyr, er når man ender i en situation, hvor man har behov for et større indgreb. Heldigvis kan de almindelige halv- eller helårlige ture til tandlægen forebygge netop det! Husk derfor at tage til tandlægen. Det betaler sig.