Få tid til nyheder hver dag

laeser-avis

Verden er så stor, og det kan være svært at følge med i, hvad der foregår rundt omkring. Uanset om du gerne vil følge med i alting hele tiden, eller bare vil vide, hvad der foregår i lokalområdet, så er det en god idé at få nyheder ind i rutinen.

Her i artiklen kan du forhåbentlig få idéer og inspiration til, hvordan du kan implementere nyheder i din dagligdag. Nyhederne skal ikke være en pligt, men en god rutine er altid rar!

Fysiske aviser

Fysiske aviser er ikke noget, så mange længere får – men det er en god måde at lære mere om lokalområdet. Lokalavisen kan spænde over en enkelt by, en kommune eller et sogn, og alt efter dine interesser, kan forskellige versioner være en fordel.

Fysiske aviser kræver ofte abonnement, men det gør mange digitale sider efterhånden også. Find ud af, hvad dit behov er, eller undersøg, hvor de nærmeste gratisaviser leveres til.

Det er også en god idé at finde ud af, hvorvidt fysiske aviser kan genbruges, og hvordan det gøres korrekt.

Nyheder online

I dag får mange mennesker deres nyheder fra nettet. Det kan være på sider som BT eller den lokale avis’ hjemmeside, men det kan også være fra sider som Nyhedsbladet. Forskellige nyhedsbureauer har forskellige vinkler, og det er vigtigt, du får afklaret med dig selv, hvilken vinkel, du er interesseret i.

Mange netaviser kræver abonnement, enten for alle eller udvalgte artikler. Et nyhedsmedie skal også tjene penge, og hvor de før kom fra salg af fysiske aviser, må bureauerne nu følge med tiden.

På netaviser kan du ofte slå notifikationer til, eller du kan hente den dertilhørende app, så du nemt kan læse avisen på farten. Fordelen ved netaviser er, at du får nyheder opdateret, som de sker.

Troværdige kilder

Det er utrolig vigtigt at huske på, at ikke alle kilder er lige troværdige. Ikke alle kan udgive og distribuere en fysisk avis, men alle kan starte en hjemmeside op og sige, at de udgiver nyheder. Sørg altid for at få din information fra en troværdig kilde. Om det så er på DR1 eller TV2, Politikken eller BT, så er det altid bedst at få information fra etablerede og troværdige kilder.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din nyhedskilde er troværdig, kan du undersøge en række ting: Du kan undersøge selve journalistens baggrund – hvis der ikke er en journalist på artiklen, eller hvis de er gemt bag et brugernavn, skal du ikke tage artiklen for gode varer.

En anden ting, du kan gøre, er at undersøge siden selv. Er den sikkerhedsmærket? Er der mulighed for at kontakte dem, enten via formular eller mail? De ting kan du ofte finde i bunden af siden.

En kilde kan også blive utroværdig, hvis de har en særlig ekstrem vinkel. Religiøse nyhedsmedier er for eksempel ikke altid så nuancerede, når det kommer til sociale emner som LGBTQ+ eller seksualundervisning, og Billedbladet er ikke kendt for at have de mest ærlige overskrifter. Læs altid artiklen igennem med et kritisk øje og hold afsenderen i mente.