Sådan finder du den rigtige cykel

Hvis der er én ting danskerne ikke kan undvære er det deres cykler. Danmark er et af de land e verden, hvor allerflest mennesker cykler, både som en sport og som en transportform. 

Når man skal købe en ny cykel er der dog et par ting at overveje. Hvilken model og type skal det være? Har du et budget? Skal det være el? Hvor bruger du cyklen? Fordi det er så stor en del af manges hverdag er det enormt vigtigt, at du finder en god cykel der kan få til fra A til B og dækker alle dine behov. Heldigvis er der mange at vælge mellem. Denne artikel giver inspiration til, hvordan du finder den helt rigtige cykel.

Hvad skal du bruge cyklen til? 

Noget af det første du skal spørge dig selv er: hvad skal du bruge cyklen til? Afhængig af om du skal bruge den til transport, sport eller en hobby som mountainbiking er der forskellige modeller at vælge mellem. Du kan selvfølgelig også bruge den samme cykel til mere end én ting. Hvis du leder efter en god cykel til hverdagen med transport til og fra studie eller arbejde så er mærket batavus perfekt. Det Hollandske mærke har i mange år lavet elcykler og citybikes i høj kvalitet med sikkerhed og komfort i fokus. Hvis du er den sporty type er orbea cykler måske vejen frem. Mærket er kendt for at lave cykler til landevejen, skoven og byen i professionel kvalitet. Så uanset hvad du skal bruge cyklen til kan du finde den rigtige. 

El eller ej

Der er efterhånden kommet rigtig mange el-cykler på markedet, og mange der skal købe en ny cykel står derfor også med valget mellem en el-cykel eller en normal cykel. En el-cykel kan være en rigtig god løsning, hvis du har langt til studie eller arbejde. El-cyklen er også til dig, der måske har rigtig mange bøger at bære på, eller skal op ad mange bakker på vej til studiet. Så kan du få en hjælpende hånd, stadig bruge den klimavenlige transportform og komme godt frem til din destination uden at skulle tænke over svedigt tøj eller ømme ben.

Cykel på et studenterbudget

Selvom det virker som en dyr omgang at købe en cykel, og det nødvendige tilbehør, er der mange økonomiske fordele ved cyklen i det lange løb. Du kan også finde cykler til et studentervenlig budget, hvis du holder godt øje med kampagner og tilbud. Du kan nemlig spare flere hundrede kroner om måneden på transport ved at skippe bussen. Derudover behøver cykel-vedligeholdelsen heller ikke være dyrt, og mange steder tilbyder studenterrabat, hvis cyklen skal lappes eller tjekkes.