Kender du en alkoholafhængig? Sådan håndterer du det

Der er ingen tvivl om, at det er svært at kæmpe med en alkoholafhængig, men som regel går det mindst lige så meget ud over den afhængiges pårørende. Hvis du kender en, der har et problem med alkohol, kan det være rigtig svært at vurdere, hvordan du bedst håndterer det.

Tal med andre om det

Der er ingen skam i at være tæt på en, der har en alkoholafhængighed. Tværtimod er der rigtig mange, der står i den samme situation. Det er ofte en rigtig stor hjælp at snakke med andre, der står i det samme og kender til de samme følelser, som du selv har.

Hvis du har nogen, du føler dig tryg ved, kan du tale med dem om det. Hvis ikke du har nogen, som du har lyst til at dele det med, findes der både anonyme og ikke-anonyme ordninger, hvor du kan mødes med andre og tale om det.

Hjælp den afhængige til en alkoholbehandling

Som pårørende er det ikke altid nemt at gøre noget. Derfor er det heller ikke altid nogen god idé at forsøge at løse noget. Men hvis du kender en, der er afhængig af alkohol, men som er villig til at ændre ved det, kan du hjælpe ved at foreslå en alkoholbehandling. Der findes nemlig heldigvis mange behandlingstilbud. Det kan du læse mere om på alkoholbehandlinger.dk.

Distancér dig så vidt muligt

Det kan være rigtig hårdt at være pårørende til en alkoholmisbruger alt afhængig af, hvor slemt det er. Derfor er det vigtigt, at du altid sørger for at passe godt på dig selv. Selvom det er svært at distancere sig selv fra en, man holder af, så er det nogle gange, hvad der skal til i perioder.

Den afhængige er nødt til selv at indse, at han eller hun har brug for hjælp, før der sker noget.