Sådan passer du godt på en ældre bil

Det er meget rart at have en bil, da det giver en helt anden form for frihed end f.eks. et buskort gør. Man kan tage lige derhen, hvor man gerne vil – når man vil. Man er ikke afhængig af offentlig transport for at komme på arbejde eller på job – og man kan tage hjem og besøge familien, når man har lyst.

En bil er dog en stor investering – og det er langt fra de fleste studerende, der mener, at de har råd til denne investering. I mange tilfælde vil der derfor være tale om en ældre brugt bil, som har kørt en del kilometer – og det er simpelthen fordi det er en billig bil.

En ældre bil kræver dog lidt ekstra omsorg, hvis du gerne vil have at bilen lever længe. Vi har her samlet nogle tips til dig, der er på SU og har en ældre bil.

Lav et budget med alle dine udgifter

Lige så snart man flytter hjemmefra bør man udarbejde et budget med alle udgifter. I dette budget bør du ikke kun budgettere med dine udgifter til bl.a. forsikring og vægtafgift. Du bør også inddrage en post for service og reparation. Hvis du hver måned lægger penge til side til disse poster, vil du ikke lige pludselig blive overrasket over en regning, når du skal have bilen til service, syn eller bare reparation. Du skal således ikke bruge dine ”fornøjelsespenge” på at få bilen repareret, men kan blot trække dem fra budgetkontoen.

Husk at overholde service

Service er vigtigt uanset, hvor gammel en bil er – men det er særdeles vigtigt, når du har en ældre bil og ikke så mange penge at gøre godt med. De regelmæssige serviceeftersyn finder nemlig problemerne inden de opstår – og det er meget billigere at forebygge problemer med regelmæssige serviceeftersyn end det er at fikse bagefter. Det er derfor en god idé at finde et professionelt serviceværksted, som har erfaring med din bil og kan finde eventuelle problemer. Hvis du f.eks. har en Mazda, er det en god idé at finde et Mazda værksted, hvor du kan få foretaget regelmæssige serviceeftersyn. Din pengepung vil takke dig!