3 tips til en billig indretning af studieboligen

Skal du til at flytte hjemmefra, står du midt i en flytning eller er du lige flyttet ind i en ny studiebolig? Ligegyldig hvad grunden er, så er det altid overvældende og en anelse uoverskueligt at flytte. Der er mange ting at holde styr på såsom at huske at anmelde sin flytning, pakke alle sine ting ned i flyttekasser, bestille en flyttebil samt at finde ud af, hvordan det nye sted skal indrettes. Især den sidste del er svær, når du er studerende, fordi du højst sandsynligt flytter ind i en lejlighed, hvor der ikke er plads til særlig meget. Samtidig rækker økonomien heller ikke så langt, når du er på SU. Derfor vil vi gerne komme med tre tips til, hvordan du kan indrette din studiebolig billigt og nemt.

 

Investér i et kølefryseskab

I en lille studiebolig er køkkenet ofte ret småt, og det er derfor vigtigt, at du sørger for at prioritere de køkkenelementer, der er livsnødvendige. Du kan eksempelvis ikke undvære et køleskab, så hvis du skal vælge mellem et køleskab eller en opvaskemaskine, er du nødt til at vælge køleskabet. Et køleskab fylder dog ret meget, men fordi du højst sandsynligt skal bo alene i den nye studiebolig, fordi der ofte ikke er plads til to, har du faktisk ikke behov for et køleskab i normal størrelse. Du kan derfor spare en del plads ved at investere i et kølefryseskab. Et kølefryseskab består nemlig af fryser og køleskab i ét, således frysesektionen er integreret i enten toppen eller bunden af elementet. Ved at vælge et kølefryskeskab frem for separat køleskab og fryser behøver du derfor ikke at finde plads til begge ting i dit lille køkken. Et kølefryseskab er multifunktionelt, hvilket netop også er nøgleordet for møbler i en studiebolig, der er knap på kvadratmeter. Du kan nemt og hurtigt finde et billigt kølefryseskab her, hvor du samtidig også kan få det til en billig pris.

 

Gå på jagt i genbrug

Et andet godt råd til en billig indretning er at gå på jagt i genbrugsbutikker, på loppemarkeder eller online på steder som Facebook Marketplace, Den Blå Avis eller Trendsales. Du kan finde masser af sjove og skæve loppefund rundt omkring, som vil give din nye studiebolig noget personlighed og kant. Derudover kan du også være heldig at finde ikoniske designerstole eller andet dansk design til billige penge, for du kan spare utrolig meget ved at købe en brugt stol frem for en ny. Ofte fejler genbrugsmøbler ikke noget, og de fremstår næsten altid så gode som nye, fordi genbrugsbutikker er gode til at passe på dem. Selv hvis et møbel viser sig at være medtaget og har lidt patina eller ridser i lakken, så frygt ej, for det bliver egentlig bare endnu mere charmerende på den måde.

 

Lav dit kunst selv

Som studerende har du højst sandsynligt heller ikke råd til at investere i store og vilde malerier, vintage plakater eller andre kunstværker. Men du behøver ikke bruge mange penge på at finde noget, du kan hænge op på væggen. Prøv eksempelvis at kaste dig ud i det selv, selvom du ikke føler dig kreativ eller som en kunstnertype. Det giver din bolig et personligt præg, hvis du har egne tegninger, billeder eller malerier hængende, ligegyldig om de er kønne eller ej. Så det er bare med at købe et par tuber billig maling, farveblyanter og nogle lærreder og prøv så at give det et skud.