Sådan indretter du dit hjem på et billigt budget

Som studerende på SU har du sikkert erfaret, at pengepungen ofte ikke rækker særligt langt. Det kan være svært at få råd til alle de ting, du gerne vil, når de fleste af dine penge skal gå til at betale kedelige, men nødvendige udgifter. Derfor er det også en ekstra stor udfordring, når du som studerende skal flytte i en ny lejlighed, fordi det ofte ikke er helt billigt at indrette et nyt hjem. Men der er dog flere budgetvenlige ting, du kan gøre, så du kan få indrettet et hyggeligt hjem, uden du er tvunget til at optage dyre lån for at få råd til at indrette dit hjem. Læs med i artiklen herunder og få inspiration til, hvordan du indretter dit hjem på et billigt budget.

Kig efter gode tilbud på store møbler

Når du skal indrette et nyt hjem på SU, er det især de større møbler, som for alvor kan gøre ondt i din pengepung. Her kan det være en fordel at kigge efter gode tilbud på eksempelvis en sofa, et spisebord og en seng. Det er vigtigt, du har en god seng at sove i om natten, så du kan med fordel gå på jagt efter en billig boxseng. Derfor kan det være en fordel at holde øje med, hvornår der er gode tilbud på senge. I januar kan du se frem til januarudsalget mange steder, og det gælder også hos Sengetid, hvor du kan se alle tilbud her, så du forhåbentligt kan finde en god, men billig seng til din kommende studielejlighed.

Køb genbrug

Når din pengepung ikke rækker særligt langt på SU, er der ikke altid råd til at købe alle de nyeste møbler. Du kan spare mange penge ved at købe møbler og andre ting til hjemmet i genbrugsbutikker. Du kan finde mange fine ting i genbrug, som er i rigtig god stand, og hvor du virkelig får værdi for få penge. Ved at købe genbrugsting til dit hjem kan du også skabe et mere personligt hjem, hvor alle dine møbler og ting ikke bare er de nyeste kollektioner fra butikkerne.

Møbler med flere funktioner

Når du skal indrette dit hjem på et billigt budget, kan det også være en god idé at overveje, hvordan du kan få inkorporeret møbler i dit hjem, som har flere funktioner. På den måde kan du undgå at købe mange forskellige møbler, men du kan nøjes med færre møbler, som har flere funktioner. Således behøver du altså heller ikke at bruge lige så mange penge på at indrette dit hjem. Du kan eksempelvis overveje at købe en sovesofa til stuen, så du har plads til overnattende gæster, eller du kan overveje at købe et sofabord med hylder, som kan fungere som en lille bogreol. Der er mange muligheder, så det handler om at være kreativ og få mest muligt ud af dit lille budget.