Skil dig ud med din boligansøgning

Boligfilm

I landets største byer er der hård rift om boligerne. De boliger, der passer til en studerendes budget, bliver revet væk, fordi efterspørgslen er større end udbuddet, og ellers er boligerne simpelthen for dyre til at passe til et SU-budget. Som studerende kan det virke uoverskueligt at finde et sted at bo tæt på sin uddannelse. Men du kan selv gøre noget for at øge sandsynligheden for, at du får boligen, du drømmer om.

At lave en film til sin boligansøgning kan måske virke både skørt og grænseoverskridende, men måske er det ikke så dum en idé alligevel. For en film giver nemlig udlejeren muligheden for at få et helt andet billede af, hvem du er som person, end du har mulighed for at vise på skrift. Derfor kan en boligansøgning lavet som film være et rigtigt godt redskab til at skille sig ud.

Du kan selv kaste dig udover at lave din egen film, men ellers kan du række ud til nogle professionelle videofirmaer som f.eks. Modima, der tilbyder en række ydelser inden for video. Med professionel hjælp er der garanti for, at du skiller dig markant ud i ansøgningsbunken.

Vil du have flere gode råd, kan du pudse læsebrillen og kigge med herunder.

Fortæl, hvem du er

På mange af de lejligheder, som udlejes i de større byer, modtager udlejere ofte en endeløs mængde af ansøgninger fra håbefulde studerende. For nogle udlejere kan det måske virke afskrækkende at udleje boligen til studerende. Selvom langt de fleste studerende behandler boligen pænt, findes der også nogle, der ikke behandler boligen ordentligt. Med en film kan du give udlejeren et seriøst billede af, hvad de kan forvente af dig, og hvem du er som person.

Derudover er en video også en meget levende måde at fortælle udlejeren, hvem du er. Fortæl udlejeren kort om, hvem du er, hvad du studerer, og hvordan du er som person. Lad være med at snakke om dig selv i mange minutter – giv bare lige nok informationer til, at udlejeren danner sig et indtryk af, hvem du er som person.

Fortæl, hvad udlejeren kan forvente af dig som lejer

Udover at fortælle om, hvem du er, er det også relevant for udlejeren, at du fortæller om, hvilken lejer du vil være. De fleste udlejere er interesserede i at finde en lejer til deres bolig, der passer godt på tingene og opfører sig ordentligt. Derfor kan du med sikkerhed hente point hos udlejeren, hvis du fortæller om, hvordan du vil passe på boligen, hvis det er dig, der får den. Du kan eksempelvis overveje at fortælle om dine rutiner, hvordan du plejer at behandle dine ejendele osv. Alt det, du synes, er relevant for en udlejer at vide.

Vær ikke bange for at skille dig ud

Vil du gerne skille dig ud i stakken af boligansøgninger, så er en film ikke nogen dum idé. Tit kigger udlejere nemlig mange ansøgninger igennem, og mange af dem minder sikkert om hinanden. Derimod er der ikke mange, der sender film ud til udlejeren, og derfor vil din ansøgning med sikkerhed være én, der bliver husket.

Film giver også et unikt indblik i, hvem du er som person, og hvad du kan tilbyde en udlejer. Det behøver ikke være særlig kompliceret eller specielt teknisk. En film optaget med kameraet på din telefon er mere end rigeligt. Bare sørg for, at lydene er tydelige, og billedet ikke er rystet eller uklart. Med disse råd er du klædt på til at skille dig ud og finde din nye lejebolig.