På hvilke overflader virker klistermærker bedst?

Hand of a man holding a cups holder with two cups with shake to go. To go lemonade or shake. Summer concept.

Klistermærker kan klistre på alverdens ting, men her i artiklen får du nogle guidelines, der kan hjælpe dig, når du vil vide på hvilke overflader klistermærkerne virker bedst.

Inden du klistrer et klistermærke fast bør du altid sikre dig, at den flade du vil sætte mærket på er ren, jævn og glat. Det giver det bedste resultat.

  • Glas: Klistermærker klistrer rigtigt godt på glas og er ofte også relativt nemme at fjerne igen. Brug fx en glasskraber.

  • Metal: Du kan sætte klistermærker på langt de fleste typer af metal med et godt resultat, hvor klistermærket bliver siddende længe.

  • Lakerede overflader: Især glatlakerede overflader er oplagte at sætte klistermærker på. Du vil også kunne sætte klistermærker på mange matlakerede overflader med et godt resultat.

  • Papir: Bøger, papir og pap i alverdens kvaliteter er gode at sætte klistermærker på.

  • Plast: Klistermærker er formidable på plastoverflader, som fx bøtter eller opbevaringskasser.

  • Elektronik: Har du brug for at sætte navn eller anden information på elektronik kan du i langt de fleste tilfælde bruge klistermærker. Klistermærket hæfter godt og er svært at pille af, når først limen er hærdet.

Traditionelle klistermærker dur ikke på tekstiler. Klistermærkerne kan ofte blive siddende en dags tid, men klistret vil tit blive ”mættet af fnuller”, så det ikke kan klistre ret længe. Vil du gerne have klistermærker til tøj skal du gå efter deciderede klistermærker til tekstiler.

Vil du gerne have klistermærker på en overflade i træ er det vigtigt at finde en glat overflade, hvor der ikke er splinter eller knaster i træet, men det kan være svært at få klistermærker til at hæfte tilfredsstillende på træ.

Langt de fleste ting kan godt tåle klistermærker, men tjek alligevel, at du ikke sætter et klistermærke fast et sted, hvor det kan ødelægge materialet, fx når du vil fjerne klistermærket igen.

Find klistermærker her.