Mangler du inspiration til stuen? Her får du 3 gode råd til indretningen

indretning af stue

Stuen er husets hjerte. Det er her du slapper af alene eller med familien efter en lang arbejdsdag og i weekenderne. Det er også her du tilbringer tid med dine gæster. Der er mange måder at indrette en stue på, og man kan ikke sige, at der nogen rigtige og forkerte indretningsløsninger. Det er dog vigtigt, at du gør dig nogle tanker, når du indretter din stue, så det er et sted, du kan lide at være. Herunder får du tre gode råd til, hvordan du kan indrette din stue.

Vælg den helt rigtige sofa til din stue

Hvis stuen er husets hjerte, så er sofaen stuens. Sofaen er det sted, hvor du samles med familien eller gæster til en hyggestund. Det er også der, hvor du smider dig efter en hård arbejdsdag. Det er altså ikke lige meget hvilken sofa du vælger til din stue. Der findes mange forskellige sofaer hos Stilit.dk. Hvilken du skal vælge afhænger af forskellige ting.

Først og fremmest bør du overveje størrelsen. Skal det være en rigtig flyder, hvor alle familiens medlemmer kan sidde og ligge komfortabelt på samme tid? Skal det være én stor hjørnesofa, eller i stedet to mindre sofaer? Derudover kan du overveje, om sofaen skal skille sig ud, eller om du hellere vil have, at den er neutral. Hvis den gerne må skille sig ud, kan du vælge en sofa i en flot farve eller måske en veloursofa.

Gør indretningen personlig

Når du indretter din stue, må du ikke være bange for at personliggøre indretningen. Det er dejligt med en stue, hvor man kan genkende lidt af personen. Er du f.eks. en stor læsehest, er det oplagt at fylde et par reoler – hvis ikke en hel væg – med bøger. Er du derimod den kreative type, skal du endelig inkorporere dine egne kunstneriske produkter.

Vælg et gennemgående farvetema

Når du indretter, kan det desuden være en god idé at vælge et farvetema. Det giver nemlig indretningen en rød tråd. Om det skal være en pastelfarve, juvelfarve eller noget helt tredje er helt op til dig og din smag. Men når du har besluttet dig for en farve, kan du tage forbi din nærmeste møbelbutik og udvælge nips og brugskunst med den rigtige farve. Disse butikker gør det som regel nemt for dig, da de ofte farveinddeler.