Sådan giver du din lejlighed personlighed med få midler

Hvis du bor i en lejlighed, men samtidig er studerende, kan det godt være svært at finde midlerne til at indrette og skabe et hjem med personlighed. Dog er det slet ikke umuligt at give din lejlighed noget karakter og personlighed, selvom du er studerende og ikke nødvendigvis har det største rådighedsbeløb.

Vidste du?

Vidste du, at der er tale om en mulig afskaffelse af forældrekøb i virksomhedsordningen. Hvis du og dine forældre ønsker at blive klogere på det, kan det være værd at kontakte en advokat.

Find masser af gode fund i genbrugen

Når det gælder indretning, må du endelig ikke undervurdere genbrug. Du kan skabe rigtig meget godt ved brug af genbrugsting- og møbler. Du kan finde rigtig mange billige og brugte ting, som kan pynte fint i din lejlighed. Der er det med brugte ting, at det også skaber noget mere personlighed og kant til din indretning, fordi de som regel har lidt mere sjæl.

Du kan finde brugte ting på nettet, men du kan også tage ud på loppemarkeder eller i genbrugsbutikker. Det handler bare om at være åben og se muligheder. Du skal tænke på, at du kombinerer de brugte ting med dine egne ting. Du har også mulighed for at lave rigtig meget om på de brugte ting, som du finder.

Hvis du f.eks. finder en sej kommode, der ser lidt slidt ud, kan du slibe den og give den en klat maling. Så kan det være, at den passer perfekt ind i din lejlighed bagefter.

Mal dine vægge i nye farver

Maling er ikke det dyreste i verden, men til gengæld kan du skabe rigtig store forandringer med det. Hvis du vælger at male et par vægge i nogle nye farver, vil det ændre stemningen i din lejlighed fuldstændig. Det kan vælge at male et helt rum eller blot en enkelt væg.

Det sværeste er at finde ud af, hvilken farve du skal vælge. Derfor er det altid en god idé at spørge om en farveprøve hos din lokale malerforretning. På den måde kan du nemlig undgå at bruge en masse penge på en farve, som du ikke kan lide alligevel, når den kommer op på din væg.

Indret med en masse nips og accessoires

Møbler kan godt være rigtig dyre. Derfor kan du vælge at gå efter nogle lidt billigere møbler, men til gengæld pynte op og indrette med en masse nips og pynt i stedet. En billig sofa kan nemlig få rigtig meget liv med nogle flotte sofapuder og et tæppe.

Nips er billigere end møbler, så du kan få lidt mere forskelligt for pengene. Nips og pynt er også det, der giver rigtig meget stemning til et rum, så det skal du endelig ikke gå ned på. Det kan være vaser med blomster i, lysestager, søde figurer m.m. Du kan også vælge at lave en hel plakatvæg, hvor du hænger plakater op i fine rammer.