Sådan indretter du en lille lejlighed

Er du flyttet hjemmefra, og har få kvadratmeter at gøre godt med? Når pladsen føles trang, kan det ofte være svært at se muligheder. Det handler om at få udnyttet alle kvadratmeteren på bedst mulig vis, hvilket du kan læse mere om her.

Tips

  1. Når du skal indrette få kvadratmeter, er det muligt at få rummet til at se større ud ved at fokusere på en venlig og lys indretning. For at få den lyse stil frem i din bolig, kan du male møbler og væggene i lyse farver. Dog kan det være en god ide at male en af væggene i en mørk farve for at bryde det lyse.

Grunden til, at det er nyttigt at gøre ovennævnte er, at de lyse farver er med til at snyde øjet. Du formår herved at skabe en følelse af mere plads og rummelighed.

  1. Det er en god ide at give et rum flere funktioner ved at skabe flere rum i et rum, hvilket du bl.a. kan gøre ved at inddele rummet i små ”zoner”. Disse zoner har hver deres formål, som kan fungere med forskellige henblik.

For at rummene kan inddeles i zonerne, bør du overveje at bruge tæpper, som kan være med til at adskille de inddelte zoner. En anden måde, hvorpå du kan vise inddelingen af zonerne er ved at gøre brug af maling, som indramning af områderne.

  1. Når du skal vælge møbler, skal du sørge for at træffe de rigtige valg, som stemmer overens med din bolig. En trang plads kan derfor være lig med lette møbler, som ikke virker tunge. Du kan med fordel vælge lyse møbler, da rummet herved fremstår større.
  2. I en bolig, hvor kvadratmeterne er få, handler det om, at få nytte af alle kvadratmeteren, hvilket du gøre ved at inddrage væggene. Væggene giver dig mulighed for mere opbevaringsplads og mere gulvplads.

    Spørgsmålet er, hvordan du får draget nytte af væggene? Svaret er enkelt, da du kan investere i en vægreol. Der findes forskellige former for reoler, og du kan derved være sikker på at finde en til din smag.

Brugen af spejle og oprydning

Et trick, som altid virker, som giver en fornemmelse af større rum, er spejle. Spejle formår at få alting til at se større ud gennem spejling af rummet. Du kan derfor anskaffe dig mange spejle, som du kan stille og hænge forskellige steder i rummene.

For at spejlene kan få sin optimale funktion, kræver det, at du sørger for at rydde op din bolig. Hvis du har en rodet bolig med en masse spejle, kommer boligen til at fremstå endnu mere rodet, hvilket ikke er hensigtsmæssigt.

Undervejs i oprydningsprocessen kan du rydde ud i dine ting, og de ting du ikke bruger, kan du give videre til en genbrugsbutik. Herved kan dine ting få et nyt liv hos en ny glad ejermand. Oprydningen kan lede til ny plads i din bolig, og flere ledige kvadratmeter vil komme til syne.