Tips til dig, som vil flytte billigt

Når man studerer, er pengene små, og det er især sandt, når man flytter hjemmefra for første gang. Her har man i mange tilfælde kun haft hjemmeboende SU at gøre godt med – og hvis man ikke har haft et arbejde, er der ikke de store penge på opsparingskontoen. Det kan godt være en udfordring for studerende, når de skal flytte ud for første gang i forbindelse med uddannelse. Vi har derfor fundet nogle tips til, hvordan du kan spare penge, når du skal flytte.

1) Få (gratis) hjælp!

Saml dine venner og din familie og få dem til at hjælpe på den store flyttedag. Det er billig eller sågar gratis arbejdskraft – selvom det dog er god skik at give frokost og drikkevarer til de ivrige flyttehjælpere. Du kan gøre det nemmere og mere effektivt for dig og din flyttehjælp, hvis du forbereder dig godt i form af en checkliste. Så er det næsten umuligt at glemme noget, og det fremskynder processen. Derudover er det også vigtigt at forberede dig godt og grundigt til selve flytningen. Det gør du ved at pakke dine små ting ned i kasserne, afmonterer møbler så vidt som muligt og sælge alt det, som du ikke bruger længere eller er for stort til din nye studiebolig. Mens du gør alt det, kan du også overveje, hvilke møbler der kan skabe problemer på grund af deres størrelse eller vægt. På flyttedagen er det en god idé at flytte disse vanskelige ting først, og så gå i gang med resten bagefter – så er det værste overstået fra starten af.

2) Lej en flyttebil

Vi har set mange alternative måder at flytte på. Det kan f.eks. være at bruge cyklen eller fylde en lille privatbil helt til randen. Det er dog langt fra ideelt, og det kommer til at tage flere dage at få flyttet alt, hvis du kun har en lille privatbil til rådighed. Mange ting er også helt umulige at flytte, hvis man ikke har en større bil, varevogn eller endda flyttebil til rådighed, som f.eks. et klædeskab eller en dobbeltseng. Det er nemmest og hurtigt – og endda også billigt – at leje en flyttebil hos Aunsbjerg – på den måde kan du flytte alt på én gang, og du undgår at køre frem og tilbage mange gange.