Kender du processen bag det mad du spiser?

Har du nogensinde undret dig over, hvem der producerer maden på hylderne i supermarkederne? Og hvem der hjælper nye produkter ind på det nordiske marked? Den danske virksomhed Tasteful er specialiseret i at introducere nye fødevareprodukter til det skandinaviske marked. Læs med i artiklen og bliv klogere på processen fra at fødevareproducenten får en idé til et nyt produkt og til du køber det hos din købmand.  

Processen 

Tasteful er førende food supplier i Sverige af højkvalitets konserves-produkter, og har hjulpet mange nye produkter med at komme ind på markeder, på tværs af Norden. Virksomheden udvikler innovative madkoncepter, som er nemme for forbrugerne at nyde. Derfor har virksomheden et team af fødevare- og markedsspecialister, som hele tiden er på udkig efter nye trends inden for fødevarer og smagsvarianter. Når virksomheden har spottet en ny trend eller smagsvariant, begynder selve udviklingen af produktet – hvilke sammensætninger af fødevarer passer til produktet? Når Tastefuls eksperter har udviklet et nyt produkt, skal der efterfølgende laves en masse markedsundersøgelser af det nordiske marked. Tasteful står ikke bare for at analyser markedet, men også  produktets værdikæde og distributionsmuligheder. Til sidst er det produktets emballage, der skal tilpasses det marked, som produktet bliver forhandlet på. Når produktet er færdigudviklet, skal det testes af fokusgrupper – det kunne være studerende, hvis produktet var rettet mod denne målgruppe.  Det kan ikke undgås at produktet skal tilpasses yderligere efter testene, for at opnå det bedste smagsresultat. Når alle faser er klaret, er produktet klar til at blive solgt i udvalgte detail- og foodservice steder. 

Produkter du med sikkerhed kender

Tasteful er med til at levere lækkert velsmagende konserves produkter til det nordiske marked. Alle deres produkter har været gennem den ovennævnte proces, hvilket har resulteret i, at Tasteful har mange populære fødevareprodukter på det nuværende marked. Blandt andet Food Collective, der udvikler retter fra alle verdenshjørner. Alt du skal gøre, er at opvarme retterne, og så kan du nyde enten deres populære veggie curry eller chicken satay. Food Collective kan købes i Fakta, og i mange andre danske supermarkeder. Derudover producerer de også GRÖNT, der er en plantebaseret mad-serie. Retterne er udviklet i samarbejde med en række gourmetkokke, så der ikke gåes på kompromis med smagen. I alt sælges Tastefuls produkt i mere end 10.000 butikker i Norden, så du kan altid købe dit Tasteful produkt i din nærmeste indkøbscenter.