3 hurtige sparetips, der kan mærkes på elregningen

De fleste studerende kender til udtrykket “sidst på måneden”. En tid, der altid frygtes, og som ofte gør ondt på pengepungen. Husleje, regninger, abonnementer, licens og ligende faste udgifter skal pludselig betales, og det kan hurtigt blive (alt for) dyrt.

Én af de tunge udgiftsposter er typisk betaling af vand- og elregningen. Vi (for)bruger dagligt store mængder elektricitet til vores forskellige elektroniske apparater i boligen, og det kan nemt løbe op i store summer penge. Heldigvis er der hjælp at hente – og penge at spare.

Læs med nedenfor, hvor vi giver dig tre hurtige sparetips til, hvordan du nedbringer dit elforbrug og dermed sparer gode penge på længere sigt.

#1 Lufttørring frem for tørretumbler

Alting var bare bedre og billigere i gamle dage. Sådan siger rigtig mange, og det kan der på sin vis også være noget rigtigt i. I hvert fald hvis vi taler om elforbrug. I gamle dage var der færre elektrisk drevne apparater og systemer, og det hele var lidt mere manuelt og primitivt.

Denne tankegang kan du til en vis grad drage fordel af økonomisk i din hverdag, uden at du ender som en primitiv hulemand. Et godt sparetip er at udskifte din eventuelle tørretumbler (og/eller vaskemaskine) med det manuelle alternativ: lufttørring (og håndvask).

Tørretumbleren er beviseligt blandt de allermest energislugende maskiner i husstanden. Du kan derfor spare betydelige pengesummer på sigt ved at udnytte den friske luft og solens varmende stråler på altanen eller i gårdhaven til at tørre tøj og sengetøj.

#2 Byt designerlampen ud med billige alternativer

En anden stor og tung energisluger i hjemmet er belysningen. Vi kan selvfølgelig ikke leve i mørke, og særligt i de mørke vintermåneder er lyskilder i samtlige af boligens rum nødvendige. Ikke desto mindre findes der en lang række billige alternativer til belysning, som samtidig kan skabe hyggestemning og afslappende atmosfære i hjemmet.

Blandt de mest populære af de billige alternativer finder vi lyskæder. En bred kategori, der indeholder et væld af forskellige modeller med tilsvarende forskellige lysstyrker, farver og diverse motiver efter smag. Fælles for lyskæder er, at de generelt bruger mindre strøm end en stor, klassisk loftslampe med glødepære. Og der er endnu flere penge (og energi) at spare, hvis du investerer i LED-udgaver.

#3 Sluk for pæren – og standby-knapperne

Mange bække små gør en stor å. Dette er et faktum i rigtig mange sammenhænge, og elforbruget er bestemt ikke nogen undtagelse. Selvom din DVD-maskine eller dit tv ikke sluger voldsomme mængder strøm i slukket tilstand isoleret set, kan mange små standby-knapper samlet set resultere i et betragteligt strømforbrug.

Så husk at slukke for såvel pæren som standby-knapperne, når du ikke bruger dine elektriske apparater i hjemmet. Det vil din pengepung takke dig for på den lange bane.

Held og lykke med besparelsesprojektet.