Spar penge på hårvasken ved at skifte fra almindelig shampoo til en shampoo-bar

Det har aldrig været dyrere at være studerende, den galoperende inflation har sat sin indhug i det danske forbrug og det gør, at vi alle må tænke mere kreativt, for at få pengene til at række. Og når man er på SU er dette endnu sværere end nogensinde før.

Men vidste du, at du kan spare meget og samtidig gøre en god gerning for miljøet? Du er sikkert bekendt med at shampoo ofte kommer i plastflasker, der er skadelige for miljøet som det første, for det andet kan de være svære at dosere, man kommer let til at bruge for meget. Og når noget skal række i lang tid, gælder det om, ikke at bruge for meget.

Shampoo barer er et godt alternativ til shampoo i flasker, som ofte har en længere levetid. shampoo barer indeholder ingen plastik og mindre emballage.

Hvordan virker shampoobarer? Ligesom sæbe! Gør dit hår vådt, skum shampoobaren op, og massér den ind i hovedbunden. Skyl grundigt ud. Shampoobaren holder længere, hvis du lader den tørre ud mellem brug. Du kan se en liste over populære shampoo bars lige her.

Der er mange gode grunde til at skifte til shampoobarer:

  • For det første er de plastfri og bedre for miljøet, da de genererer langt mindre affald end traditionel shampoo i flasker.
  • For det andet holder de ofte meget længere – en shampoobar kan holde til op til 80 vaske, hvilket gør dem til en god værdi for pengene.
  • For det tredje er de nemme at bruge, og du kan ikke overforbruge dem, medmindre du virkelig gør dig umage!