Forbered dig på uforudsete udgifter og undgå chokket

Studietid kan være lig med mange udgifter. Fredagsbar, studiebøger, ny computer er blot noget af det, man skal spare op til i ens studieliv. Men fordi mange flytter ud, er der også en række praktiske udgifter. 

 

Det indebærer også udgifter, som man måske ikke er forberedt på i første omgang. Faktisk har to ud af tre husstande uforudsete udgifter i løbet af et halvt år ifølge en undersøgelse fra Gallup. Hvis du vil undgå et chok, så kan du med fordel helgardere dig mod dem. 

Hvis du kommer til at låse dig selv ude

Man kan kun håbe, man ikke kommer ud for det. Men bliver man låst ude af sin lejlighed, fordi man har glemt nøglen, eller fordi låsen er slidt, så er der ikke meget, man selv kan gøre. 

 

Derfor kan det være en god idé at finde en billig låsesmed på forhånd, så man er klar, hvis det skulle ske. Ved hjælp af en autoriseret låsesmed, kan man hurtigt få låst lejligheden op, da de vil kunne være der inden for den næste halve time. Opstår der fremover problemer med at låse op, kan man ofte finde en god løsning sammen med låsesmeden. 

Dyr tandlægeregning 

Mange unge undgår at tage til tandlægen. Fra 2006-2017 var der faktisk et fald på 11,7 procent, som ikke gik til tandlægen ifølge tal fra Danmarks Statistik. Det er dog ikke nødvendigvis, fordi de unge ikke vil have tjekket for eventuelle huller, men fordi det ofte kan være en stor udgift i budgettet. 

 

Selv om det kan være en stor udgift, kan man ofte få hjælp fra forsikringen til at dække beløbet. For venter man for længe med at gå til tandlægen, kan man udvikle sygdomme og forværre situationen. Således vil regningen også blive meget dyrere.

Hvis computeren går i stykker

Når man har haft sin computer i nogle år, sker der det samme som med mange andre ting. Den bliver slidt og langsom, og det er tid til at udskifte den. Normalt vil det først ske efter et par år, så man kan forberede sig på at købe en ny. Andre gange kan computeren pludselig brænde sammen. 

 

Derfor er det en god idé at spare penge op, til hvis det skulle ske. For på studiet er computeren ofte uundværlig. Man kan dog godt gøre det billigere ved eksempelvis at købe en brugt computer, som er blevet nulstillet og næsten er så god som ny.