Sådan bliver du bedre til at købe ind som studerende

Ikke alle studerende er så heldige, at de blot kan købe ind, uden at tænke sig om. Hvis de gør det, slipper pengene op, inden måneden er omme. Vil man undgå dette, skal man være dygtig til at købe ind.

Hvis du gerne vil blive bedre til at købe ind, så du undgår at stå i en situation, hvor du ikke har flere penge midt på måneden, så bør du læse med i denne artikel.

1. Sørg for at planlægge dine indkøb

Vil du være sikker på, at du ikke bruger for mange penge, når du køber ind, skal du planlægge dine indkøb. Det kan du gøre på flere måder, men det vigtigste er, at du køber ind til mindst en uge ad gangen.

Lav f.eks. en madplan, som du kan hænge op på køleskabet med magneter fra www.leantools.dk, så du kan se, hvilke dage, du skal lave hvilken ret. Det sikrer, at du får brugt de fødevarer, du køber, inden de bliver for gamle.

2. Gå altid på jagt efter tilbud

Ganske vist kan det kræve, at du bruger lidt mere tid på dine indkøb, men at gå på jagt efter tilbud, kan som regel godt svare sig. Det er især tilfældet, hvis du er blevet dygtig til det.

Køber du f.eks. kød eller fisk, der er på tilbud, kan der være rigtig mange penge at spare. Det samme gør sig gældende for smør mv. Derfor anbefales det, at du gør en indsats for at jagte tilbud.

3. Hold dig fra premium-brands

Når du køber ind i et dansk supermarked, er der som regel flere brands at vælge mellem, uanset om du vil købe pasta, rugbrød eller hakket oksekød.

For at sikre, at du holder prisen i bund, skal du undgå de såkaldte premium-brands. Typisk ender du med at betale en merpris, hvilket sjældent kan svare sig – og slet ikke, hvis du som fattig studerende forsøger at spare penge.