Vælg den bedste forsikring til studerende

Når man er studerende, har man ofte ikke så meget penge til rådighed, og derfor kan det være en god idé at undersøge, om der er nogle forsikringer, der kan være til nytte. Der er flere forskellige slags forsikringer, der kan være gavnlige for studerende når de bl.a. leder efter job.

Jobsøgningen hænger uløseligt sammen med at være studerende, da målet med et studie typisk er at finde drømmejobbet. Derfor skal en forsikring både kunne hjælpe dig som studerende og som jobsøgende.

Hvordan gør man jobsøgningen lettere?

Der er mange ting, man kan gøre for at gøre jobsøgning lettere. For det første kan man starte med at lave en liste over de kompetencer, man har, og de relevante jobs og studier, man har haft. På den måde kan man se hvilke jobs og arbejdspladser, der matcher ens kompetencer bedst.

Det er også vigtigt at have et godt CV og ansøgning. Her skal man sørge for at skrive en god ansøgning, som fanger modtagerens opmærksomhed. Dette kan man blandt andet få hjælp til gennem en fagforening eller a-kasse, som på mange måder kan anskues som en forsikring.

Hvilke forsikringer er relevante for studerende?

  • Indboforsikring: En indboforsikring dækker typisk skader på ens ejendele, som følge af brand, tyveri eller vandskader. Den kan med fordel kombineres med en ansvarsforsikring, i tilfælde af at man kommer til at gøre skade på andre menneskers ejendele.
  • Rejseforsikring: En rejseforsikring dækker typisk skader på ens bagage eller personlige effekter, som man mister under sin rejse. Den dækker også udgifter til hjemtransport og evakuering samt sygdoms- og tandskader. Dette er relevant for studerende, da de ofte rejser rundt i verden på ferie eller i forbindelse med studier.
  • Ulykkesforsikring: En ulykkesforsikring dækker typisk skader på ens krop, som man pådrager sig under en ulykke. Den dækker også invaliditet og dødsfald som følge af en ulykke.

Er det nødvendigt for studerende at tegne en forsikring?

Der er ikke noget lovpligtigt krav om forsikring til studerende, men det anbefales ofte alligevel. De rette forsikringer kan nemlig gøre, at man ikke ender med at skulle betale en masse uforudsete udgifter, og det giver dermed en sikkerhed for økonomien.

Et af de bedste steder at finde forsikringer er ved fagforeninger. De fleste studerende er medlem af en fagforening alligevel, da det kan hjælpe under jobsøgningen, og dermed kan man have samlet sine forsikringer det samme sted – ofte til en fair pris.

Det er altid klogt at have nogle gode forsikringer, der sikrer dig, at du ikke skal betale for pludselige uforudsete udgifter – og hvor skaden måske er helt ude af dine hænder. Kig derfor på, hvilke forsikringer din fagforening tilbyder, eller undersøg forskellige forsikringsselskaber.