Antivirusprogram som fattig studerende: Hvad er den bedste løsning?

Hvis du er på jagt efter et godt antivirusprogram, er det nærliggende at tro, at du skal have pungen op af lommen. Sådan forholder det sig dog ikke altid.

Der findes nemlig op til flere af disse programmer på det danske marked, der ikke koster dig så meget som en krone. Som fattig studerende har du derfor ikke nogen undskyldning for at undlade at beskytte din PC med et antivirusprogram.

Hvis du hidtil har afholdt dig fra at gøre dette, fordi du ikke har været klar over, at det kan lade sig gøre, uden at betale for det, har du ikke længere en undskyldning. Derfor skal du naturligvis heller ikke afholde dig fra at få det gjort hurtigst muligt.

Mange studerende har ikke beskyttet deres PC

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er mange studerende, der ganske enkelt ikke har beskyttet deres PC mod virus, spyware mv. Det handler som regel om, at de ikke vil betale for det, men også fordi de tror, at de ikke er i risikozonen.

Hvad det vil sige er, at der er mange studerende, der mener, at de har godt styr på, hvordan man begår sig på nettet. Derfor mener de, at de ikke har brug for et antivirus program.

Faktisk forholder det sig således, at der er rigtig mange unge studerende, der ender med at få inficeret deres PC med virus. Det hænger nemlig sammen med, at de er den gruppe af PC-brugere, der er mest tilbøjelige til at downloade ting på internettet.

Vælg et gratis program, fremfor intet program

Står dit valg som fattig studerende mellem at have et gratis antivirusprogram eller slet ikke at have et program, er det bedst at vælge førstnævnte. Til trods for, at der er tale om et gratis program, giver det nemlig stadig beskyttelse til din PC.

Der findes op til flere antivirusprogrammer, der ikke vil koste noget at downloade og bruge. Derfor er det oplagt, at man vælger at få installeret et sådant program på sin PC. Især på grund af det faktum, at det heller ikke tager særlig lang tid at gøre.

Sørg for, at programmet bliver holdt opdateret

Når du skal vælge dit antivirusprogram, er det også vigtigt, at du vælger et program, der kontinuerligt bliver holdt opdateret. Der kommer nemlig – desværre – hele tiden nye vira til, hvorfor det er nødvendigt, at det bliver opdateret, da det ellers vil miste sin effekt med tiden.

Når du går på jagt efter dit antivirusprogram, er dette derfor et aspekt, der er meget vigtigt at have fokus på. Hvis du ikke har det, er der en risiko for, at det med tiden vil være stort set ubrugeligt, da det kun giver din PC en begrænset beskyttelse.

Hertil er det også værd at nævne, at du bør gå efter et program, der generelt får gode anmeldelser fra sine brugere. Det kan du tjekke flere steder, men Trustpilot er altid et godt sted at starte. Det er også værd at se, om du kan finde anmeldelser i relevante fagmedier.