Derfor skal du have en a-kasse

Når man er studerende, har man ofte mange poster på budgettet, men sjældent penge nok til det hele. Det kan være svært at skelne imellem, hvad der skal prioriteres højst, og hvad der kan vente til senere, og i mange tilfælde kan det være rigtig svært at få pengene til at slå til. Derfor er du garanteret ikke den eneste, som kan have svært ved at få budgettet til at gå op i en højere enhed, for hvad er egentlig vigtigst at bruge penge på? Her kan sådan noget som medlemskabet af en a-kasse, der endda tit kan fås gratis, være et rigtig godt bud.

Hvad er en a-kasse?

A-kassen står for arbejdsløshedskasse og er en rigtig god mulighed for dig, der er på vej til at afslutte din uddannelse. Det er nemlig ikke alle, som kan være sikre på at få arbejde, så snart den sidste eksamen er overstået, men så længe du er medlem af en a-kasse, har du mulighed for at modtage dagpenge fra staten. A-kasse som studerende kan altså betragtes som en form for frivillig forsikring, så din økonomi ikke falder fra hinanden, selv hvis du i en periode ender med at stå uden for arbejdsmarkedet.

Hvad koster a-kassen?

Som udgangspunkt skal du regne med at betale et beløb på omkring 500 kr. om måneden, hvis du gerne vil være medlem af en a-kasse. Heldigvis tilbyder de fleste a-kasser gratis medlemskab til studerende, men dette gælder som oftest kun, hvis du er under 30 år. Ellers kan du forberede dig på at skulle betale fuld pris, selvom der dog findes visse muligheder for at blive fritaget for kontingentet. Det er desuden vigtigt, at du udover SU eller elevløn ikke modtager nogen offentlig forsørgelse fra staten, for i så fald vil du ikke være berettiget til a-kassen.