Er du studerende, og har du svært ved at få pengene til at række? Disse tips kan hjælpe dig med at spare

Som studerende har man mange ting at se til, og det kan være svært at nå alt det, man skal. Når man studerer, får man SU, men det rækker i mange tilfælde ikke, og man kan være nødsaget til at tage et studiejob eller et SU-lån. Har du svært ved at få dine penge til at række, så kan du få sparetips her.

Lav en madplan og slip for at handle ind flere gange om ugen

Jo flere gange man handler, jo flere penge bruger man også. Du kender det sikkert. Du kommer hjem fra skole, og du aner ikke, hvad du skal have til aftensmad. Det er en stressfaktor i sig selv, og når man handler flere gange om ugen, bruger man ikke sine penge fornuftigt. Ved at handle ind én gang om ugen kan du spare penge, undgå madspil og mest af alt undvære stressfaktoren.

Stop med at købe med i kantinen

Når man bruger små beløb, løber det op, og det er ikke noget, man tænker over, når man hiver kortet frem og skal have en sandwich i kantinen. Stopper du med at købe mad i kantinen, vil du dog hurtigt kunne mærke det på økonomien. Vælger du at tage ovenstående råd til dig, kan du med fordel handle ind til madpakker også.

Tag kortere bade

Når man bor for sig selv, er der ingen, der kan kommentere på ens forbrug, og det er ikke altid en fordel, da man ikke altid er bevidst over, hvor længe man egentligt står under den varme hane i bruseren. Ønsker du at spare penge, kan du med fordel tage kortere bade – det er også noget, som du kan mærke på sigt.

Drop de dårlige vaner

Når man er ung, bliver man ofte fristet af en masse ting, og har man en omgangskreds, som mødes over dårlige vaner, kan det være svært at slippe dem. Drikker du meget cola, ryger du eller noget helt tredje, kan det være pengebesparende at droppe dem. Det kan dog være svært for eksempel at stoppe med at ryge, så en mulig overgang til et rygestop kan være at benytte en smart e-cigaret.

Lav en ugentlig aftale med dine forældre om mad

Når man studerer, har man sjældent tid til at tage hjem til ens forældre, hvilket de ofte er kede af. Har du samtidigt svært ved at få pengene til at række, kan du med fordel slå to fluer med ét smæk. Spiser du hjemme ved dine forældre én gang om ugen, vil du både se dine forældre og få gratis mad – det er noget, der er til glæde for alle.

Cykel rundt og stop med at tage bilen eller offentlig transport

Når man har mange ting at se til, kan man have en tendens til at blive doven, når man skal frem og tilbage, men det kan godt betale sig at hoppe på jernhesten i stedet for at tage toget eller sætte sig ind bag rettet. På den måde får du også motion inkorporeret.