Få mere luft i økonomien som studerende

Du behøver ikke at opfinde den dybe tallerken for at spare lidt penge og dermed få mere luft i økonomien som studerende. Der er heldigvis tænkt på de studerendes stramme økonomi på rigtig mange punkter, og det kan faktisk være rigtig nemt at spare lidt penge – uden at gå på kompromis.

Læs med her, og få nogle gode og simple idéer til, hvor og hvordan du kan spare penge i din hverdag som studerende.

Hav styr på studiekortet og dets fordele

Er du studerende, har du garanteret også et studiekort. Med et studiekort følger rigtig mange fordele – det ved du sikkert allerede godt. Der er gode rabatter at hente, når du går i biografen, når du skal med bussen, når du skal i teatret og meget mere. Det kan med andre ord godt betale sig at sætte sig godt og grundigt ind i, hvor der rent faktisk er studierabatter.

Spørg ind til studierabatter

Vi fortsætter lidt i samme spor som forrige punkt. Vi dvæler nemlig lige lidt ekstra ved de studierabatter, som studiekortet giver. De er nemlig – som sagt – rigtig mange steder, og nogle gange også steder, som du slet ikke havde forventet.

Derfor anbefaler vi altid, at du simpelthen bare spørger de steder, du kommer. Om det er caféer, restauranter, biografer eller lignende – spørg om der er studierabat. Det er ikke nogen skam at spørge, og det er aldrig et dumt spørgsmål. Det er endnu værre at gå glip af en god studierabat.

Udnyt fordelene på dit arbejde

Har du – som rigtig mange andre studerende – et studiejob, er der også gavnlige ting at hente her. Udover naturligvis lønnen og dermed de ekstra penge. Mange virksomheder har nemlig forskellige medarbejderfordele, som naturligvis også gælder studentermedhjælperne. I nogle virksomheder er der fordelagtige priser på medlemskaber til fitnesscentre, andre steder er der frokostordninger, og andre steder igen er der måske firmafrugt.

Uanset hvilke fordele der følger med dit studiejob, skal du altid sørge for at få gavn af dem så meget, som du overhovedet kan. Før du kan få gavn af dem, skal du naturligvis vide, at de eksisterer. Er det ikke tydeligt nok, skal du endelig spørge ind til det på arbejdspladsen. Spørg dine kolleger eller din chef. Igen – det er ikke pinligt at spørge ind til det. Fordelene er der for at blive brugt.

Få øje på de gratis glæder

Indtil nu har vi koncentreret os om de områder, hvor du kan spare penge. Nu vender vi os mod et lidt andet område – nemlig de gratis glæder, for dem er der heldigvis også rigtig mange af.

Selvom man er studerende, og penge måske nok ikke er det, der er mest af, behøver du nemlig slet ikke gå på kompromis med de gode oplevelser.

Sørg for at holde dig opdateret på de gratis events i din by: gratis koncerter, udstillinger og oplevelser. Er naturen lige uden for døren, kan du også altid medregne den i dine oplevelsesønsker. Tag til stranden, i skoven, dyrehaven eller noget helt fjerde. Der er heldigvis rigtig mange sjove og hyggelige steder, hvor du kan komme helt gratis.