God kaffe behøver ikke koste en formue

Som studerende er kaffe nærmest livsnødvendigt, men det bliver tit til enten en kop hurtig, billig instant kaffe eller en alt for dyr to-go latte. Men findes der ikke en løsning, som er billigere end caféen og bedre end instant uden at tage for meget tid fra en travl studietilværelse?

Selvfølgelig gør der det. Du kan starte med at tage en side fra din bedstemors bog og brygge god gammeldags filterkaffe. Men du skal ikke brygge kaffen på formalede kaffebønner. Brug i stedet friskkværnede bønner af en ordentlig kvalitet – du vil ikke fortryde det.

Der findes et utal af billige kaffekværne – både elektriske og manuelle – som sagtens kan dække dit behov, men du kan selvfølgelig også finde noget så fancy som Eureka espressokværne, der er spitzenklasse indenfor kværne. Men det behøver altså ikke koste en formue at drikke god kaffe.

Brug lidt af budgettet på bedre bønner

Du får en meget mere smagfuld og aromatisk kaffe ved at brygge den på friskmalede bønner, men der er selvfølgelig også stor forskel i kvaliteten på kaffebønnerne. Køber du kaffebønner fra italienske Lavazza, er du sikret bønner af en ordentlig kvalitet.

Husk at opbevare dine kaffebønner mørkt, tørt, køligt og i en lufttæt beholder, så du bevarer så meget smag og aroma som muligt.

Bryg kaffe med professionel præcision

På caféerne står baristaen for at brygge din kaffe, og du tænker måske, at du aldrig får den samme kvalitet hjem til dig selv. Men med Miele espressomaskiner er det faktisk en mulighed.

Måske virker en espressomaskine som en lidt voldsom investering, men de holder virkelig længe, og, hvis du er typen, der tit køber en latte, så er den relativt hurtigt tjent ind. 40,- for en latte et par gange om ugen løber hurtigt op. Så skal du selvfølgelig bare holde op med at gå på café og i stedet invitere vennerne hjem til dig.