Gode tips til at spare penge i studielivet

Det er ikke nogen hemmelighed, at det økonomisk ikke er nogen dans på roser at være studerende. Selvfølgelig er der nogen, der får en bedre SU end andre, men selv dem med en god SU har ikke et kæmpe overskud at arbejde med – kort sagt er det altså ikke let at være studerende set fra et økonomisk perspektiv. Dog er der flere punkter, hvor det er muligt at spare nogle penge, så det økonomiske råderum bliver udvidet bare en lille smule.

Tænk økonomisk, når du indretter

Som studerende er det nok ikke det helt store, du har brug for, når du shopper møbler til indretningen af studielejligheden, eller hvor end du nu bor henne i perioden. Men når du køber de møbler, du har brug for, er det smart at tænke økonomisk – det er ikke sikkert, at disse møbler skal med dig til boligen efter studiet, så de skal egentlig bare opfylde den funktion, de nu har, og så skal de gerne være billige – du kan se et udvalg af møbler lige her.

Bo sammen med andre

Som studerende er der ikke råd til meget husleje – og derfor er det meget optimalt, hvis du kan splitte huslejen med andre. Her gælder princippet om jo flere des bedre i den grad! Udover at det kan være utroligt hyggeligt og give dig nogle kammerater for livet, er det helt sikkert noget, der vil give dig flere penge på lommen.

Hold øje med dit forbrug

Generelt set er det bare en god ide, hvis du holder øje med, hvad dine penge går til, og hvor mange penge der går til det. Så ved du også, hvilket område du bruger flest penge på, og hvor der altså er nogle penge at hente, hvis det pludseligt bliver ekstra stramt med økonomien.