Her er de bedste sparetips til dig på SU

Kunne du også godt tænke dig at spare lidt mere? Oplever du, at pengene forsvinder på magisk vis i løbet af måneden, og pludselig er der en hel uge til næste SU-udbetaling med få håndøre tilbage på kontoen?

Vi har vist alle været der. Læs med her for at få lidt sparetips.

Den fattige studerende

Det er vist efterhånden en kendsgerning, at studietiden er en tid i relativ fattigdom. De fleste lever ganske spartansk under studietiden med begrænsede ferie og luksusvarer. Nogen lever måske i udpræget grad af den velkendte studiemenu: pasta og ketchup.

Men det behøver ikke være så slemt. Og i virkeligheden er der masser af steder, man kan spare lidt som studerende.

Studerende, her kan du spare

Der er heldigvis rigtig mange steder at spare som studerende. Begynd med at lægge og gennemgå dit budget. Husk at medregne alle dine udgifter her – også mad, cafébesøg og barture – jo mere detaljeret det er, desto bedre.

Kig så grundigt efter, hvor du kan spare. Der er altid et sted. Kan du få billigere internet? Kan du få et billigere mobilabonnement? Abonnerer du på noget, du måske ikke rigtig bruger længere (magasin, avis, Netflix)? Kan du skære ned på dit madforbrug – for eksempel ved at spise mindre slik og chokolade eller ved at handle et billigere sted?

Et andet – måske kontroversielt – sted at nævne, er fitness. Har du et fitnessabonnement, du ikke rigtig bruger? Overvej i stedet om du kan cykle mere i din dagligdag. Det er mange fluer med ét smæk: Det er billigere, sundere, og i mange af de danske byer også hurtigere end andre transportformer. Så behøver du heller ikke have dårlig samvittighed over ikke at komme i træningscentret.

Der er også flere steder, hvor din status som studerende kan være en fordel. Har du undersøgt, hvor mange steder, du kan få studierabat? Hvis ikke, bør du gøre det med det samme. Mange museer, udstillinger, teatre og andre kulturelle udbud giver studierabat. Her kan der være mange penge at spare.

Et andet oplagt sted er din forsikring. De fleste har brug for en indboforsikring som minimum. Undersøg gerne om du gennem dit studie får særlig rabat ved en forsikringsudbyder. Her kan der være mange penge at spare årligt.

Her kan du supplere din indtægt

Et lidt anderledes sparetip er faktisk at prøve at supplere din indtægt samtidig med, at du sparer. Den mest typiske form for supplering under studietiden er selvfølgelig et fritidsjob.

Nogle studerende oplever i dag at være både succesfuld iværksætter og studerende samtidig, som du kan se et godt eksempel på ved at klikke her.

Find ud af, hvad du gerne vil, og hvordan det kan hænge sammen med dit studie. Der er gode muligheder for at spare og supplere din indtægt!