Hvor er der penge at spare på et SU-budget?

Som studerende er det som regel ikke et særlig stort budget, man har et gøre godt med. Du kan få uddannelsesstøtte fra staten, og nogle unge mennesker har også et studiejob ved siden af studiet – men alt efter studie er det ikke sikkert, at der er tid til det. Derfor er det ofte nødvendigt at prioritere pengene lidt, fordi der nok ikke er penge til alt det, som du ellers godt kunne tænke dig at bruge penge på.

Elektronikken

De fleste teknologiske enheder er blevet ret dyre, fordi de efterhånden er blevet udviklet til at kunne rigtig mange forskellige ting – og derfor er der måske ikke råd til så meget på denne front. Derfor kan du i stedet gøre det til et spareområde.

Du skal naturligvis bruge en computer til studiet, og det kan nok heller ikke lade sig gøre at leve uden en mobiltelefon i dagens samfund. Men skal du have repareret enhederne, kan du f.eks. lede efter en lidt billig, men samtidig kvalitetsrig løsning. Læs mere om computer reparation Århus.

Fødevarer

Du har måske godt hørt stereotypen om, at studerende kun spiser pasta og havregryn. Selvom det måske ikke er helt sandt, er der dog noget sandhed i, at det ikke er de helt store gourmetmåltider, der er råd til på SU. Det er et godt sted at prioritere, fordi du sagtens kan klare dig på billige alternativer.

Generelt: Brug for eller lyst til?

Hvis du generelt bare gerne vil blive bedre til at prioritere dine penge, kan du også stille dig selv et ret simpelt spørgsmål: Er det noget, du har brug for, eller er det bare noget, du har lyst til? De ting du har brug for, skal selvfølgelig købes, mens nogle af de ting der falder ind under ”lyst til” kategorien måske kan spares væk.