Julegaver på budget – her er 3 gode forslag til den studerende

Der er ingen tvivl om, at budgettet kan blive en anelse stramt i december måned, når der skal handles julegaver. Især som studerende er det for mange vigtigt, at man bruger sine penge nænsomt og sparer, hvor man kan. En af de steder, du kan spare, det er på julegaveindkøb. Julegaverne behøver nemlig ikke være hverken luksuriøse eller koste spidsen af en jetjager for at glæde en, du har kær. Har du brug for inspiration til gode julegaveidéer, hvor alle – selv studerende – kan følge med? Så læs med videre!

Er du kreativ? Så lav din egen, unikke julegave

Hvis du er vild med at male malerier, så kan du vælge at give et flot maleri, til en du har kær. Det er en helt unik gave, som der ikke findes andre udgaver af. Afhængig af hvem du maler et billede til, kan du jo naturligvis male billedet i en stil, der passer til vedkommendes hjem.

Er du erfaren nørkler og elsker at strikke, så kan du jo glæde din mor eller en i familien med en hjemmestrikket sweater. Der er ikke noget bedre, end at sætte sig godt til rette med en komfortabel sweater, en kop varm kakao og en god film på fjernsynet. Det er en gave, du kan hygge dig med at lave, og som garanteret vil blive værdsat af modtageren.

Ved at lave din helt egen, kreative gave, så viser det modtageren, at du har brugt ekstra tid på at kreere noget på egen hånd, fremfor at købe en gave fra ønskelisten som sædvanlig. Synes du alligevel, at det er svært at finde på en god, budgetvenlig gaveidé, så find inspiration til juleønsker her.

Det er tanken, der tæller

Det er tanken, der tæller, når det kommer til at give gaver. Du har måske hørt det før, men det er noget om snakken. Det nytter ikke noget, at du køber for mere, end du har råd til, bare fordi det er jul. Du kan uden tvivl glæde personen mindst lige så meget med en budgetvenlig julegave. Gaven vidner om, at du har brugt tid på og tænkt på personen.

Her er et par forslag til gaveidéer, som ikke koster alverdens for dig at købe:

  • Pyntepuder til stue eller værelse.
  • Et krus med personens navn på, hvis de drikker meget kaffe eller te.
  • En gavekurv med personens yndlingsslik eller lignende.
  • En nøglering – det er noget, alle kan bruge.
  • Fyrfadsstager til at sætte en hyggelig stemning, især i juletiden.

Er budgettet for stramt til en gave, så kan du også glæde personen ved at lave et hjemmelavet, personligt kort med en hilsen i. Forklar personen, hvad du sætter pris på i jeres relation, og at du ønsker personen en rigtig god jul. Er du på udkig efter en budgetvenlig gave til din kæreste, så kan du lave et slags gavekort. Giv for eksempel personen gavekort til massage af dig – det vil uden tvivl bringe glæde.