Kniber det med at få SU’en til at række?

Det kan være svært at få pengene til at række, når man er på SU. Og studerer og bor man i en af de store uddannelsesbyer, kan man godt regne med, at en stor del af SU-posten ryger til huslejen.

Så kniber det med at få SU’en til at slå til? Så læs med her, hvor vi kigger nærmere på, hvordan du bedst får styr på din økonomi i studietiden.

Find et job

Ja, det giver næsten sig selv, at indtægten fra et studiejob kan give lidt ekstra luft i budgettet. Men der er mange faktorer, du kan tænke ind i dit studiejob. Er det vigtigste pengene? Eller er det også vigtig for dig at få relevant erhvervserfaring?

Det er altid godt at kunne fylde lidt ekstra erhvervserfaring på sit CV. Men man kan jo lige så godt slå to fluer med ét smæk. Derfor bør du undersøge, om du kunne finde et studiejob, der kunne være interessant i forhold din studieretning. På den måde kan du også få en mulighed for at lære branchen lidt at kende indefra, mens du stadig sidder på studiebænken.

Lån penge

Står du og mangler penge til eksempelvis et indskud til en lejlighed, kan du undersøge mulighederne for at optage et lån (læs mere og mulighederne og lån penge nu). Det kan især være en oplagt mulighed, hvis du netop er startet på din uddannelse og SU’en måske ikke er faldet på plads endnu, eller hvis du befinder dig i helt nye omgivelser. Så kan det give ro med lidt ekstra på kistebunden.

Optag SU lån

Er du studerende, har du også mulighed for at optage et studielån. Du kan låne en vis andel penge hver måned under hele dit uddannelsesforløb. Du kan endvidere få udbetalt SU-lån med tilbagevirkende kraft i indeværende år.

Ha’ styr på dit budget

Det er altid en fordel at have styr på sine forskellige økonomiske poster. Så lav en plan over dit budget, så du ved, hvad du har at gøre med hver måned. Nogle regninger betales hvert kvartal og andre hvert halve år, så husk at have dette in mente i forhold til dit budget. Læg derfor penge til side hver måned, så du har pengene parat, når regningen skal betales.

Ved at have et budget klar bliver du heller ikke fristet over evne. For hvis du ved, hvor meget du har til rådighed hver måned, kan du bedre overskue eventuelle udskejelser. Og hvis de blot er inkluderet i dit budget, er det intet problem. Men hvis du bruger dit dankort med lukkede øjne, kan du ende med et langt større forbrug, end du reelt har råd til.