Sådan får du mest muligt ud af din SU

Er du studerende, så kender du sikkert til røde tal på kontoen sidst på måneden, for selvom vi har det rigtig godt med SU, studierabatter og billige øl i fredagsbaren, så kan det stadig være svært at få det hele til at hænge sammen. Derfor har vi her samlet dig tre hurtige tips til at få din SU til strække sig mest muligt, så du undgår at brug af kassekreditten eller optage dyre lån.

Bo billigt

Den største post på dit budget vil uden tvivl være boligen, medmindre du altså bor gratis hjemme i kælderen. Hvis du vælger at bosætte dig i en af de store studiebyer som for eksempel København eller Aarhus, kan du i de fleste tilfælde faktisk risikere at forbruge hele din SU på blot husleje. Der kan derfor være en vis fornuft i at flytte uden for centrum og ud i forstaden – især hvis du gerne vil bo for dig selv. Ellers anbefales det, at du vælger at flytte i kollektiv eller kollegie, hvor priserne generelt er lavere.

For mange er det vigtigt at bo alene, men der er ikke nogen tvivl om, at dette er væsentligt dyrere. Medmindre du naturligvis har fået et forældrekøb af dine forældre, hvor huslejen er lav. Dog er der også andre ting end huslejen, du skal være opmærksom på – heriblandt TV, internet, el og varme, hvor det oftest er billigst, hvis man er flere om at dele regningen.

Shop online

Det er de færreste, der afviser en god shoppetur i ny og næ – især hvis shoppeturen også lige bliver afsluttet med en cafeburger eller nogle kolde drinks. Men i mange tilfælde, så kan du faktisk spare en del penge, hvis du vælger at shoppe over nettet. Ofte har de mange internetbutikker nemlig masser af tilbud og kampagner året rundt. Det kan for eksempel være en rabatkupon, hvis du tilmelder dig deres nyhedsbrev, eller hvis det er første gang, du handler hos dem. Sådanne rabatter finder du bare aldrig ude i butikkerne, hvor det typisk er fødselsdage eller sæsonudsalg, der udgør størstedelen af kampagnerne.

Køb ind én gang om ugen

Er du typen, der køber ind hver aften efter uni? Så kan du spare mange penge ved at købe stort ind 1-2 gange om ugen i stedet. For ofte ender du med at smide en plade chokolade eller andet lækkert ned i kurven, som ikke lige stod på indkøbssedlen. Du kan ligeledes også spare yderligere, hvis du laver en madplan. Her kan du nemlig lave retter, som benytter flere af de samme ingredienser, og dermed undgår du ligeledes også madspild.

Hvis du gerne vil blive klogere på, hvordan du får din studieøkonomi til at hænge bedre sammen, så kan du læse mere om gode, økonomiske studietips i KreditNU’s blog.