Sådan kan du holde ferie på budget

Som studerende er det ikke ligefrem penge man har mest af. Et SU-budget er stramt og det efterlader ikke meget økonomisk overskud når alle regninger og huslejen er betalt. Selv hvis du har et fritidsjob, bliver det ikke til det store. Det betyder dog ikke, at der ikke også skal være plads til sjov og fede oplevelser.

Man kan sagtens holde ferie på et SU-budget, det kræver bare, at man tænker lidt økonomisk. Er du i gang med at planlægge din næste ferie, kan du derfor læse med her og få nogle idéer, så du kan holde dig inden for budgettet.

 

Vælg afbudsrejser

En økonomisk rentabel løsning er at drage nytte af afbudsrejser. De er ofte markant billigere end andre flybilletter og er derfor ikke lige så hårde ved et SU-budget.

For at kunne drage nytte af afbudsrejser, er du nødt til at være omstillingsparat og indfinde dig med, at du ikke nødvendigvis helt selv kan bestemme, hvor du gerne vil på ferie henne. Det kan dog også være noget af det, der gør det sjovt. Det kan være du ender med at tage på ferie i Polen, Portugal, Italien eller Skotland – hvem ved?

 

Hold ferie i Danmark

En anden måde at holde sig inden for et SU-budget, er ved at holde ferie i Danmark. For nogle lyder det måske kedeligt, men der er faktisk utrolig mange fede ting at opleve i vores lille land.

Det er især oplagt at tage på vandretur i Danmark. Hvor det skal være, kan du helt selv bestemme. Der er mange naturskønne omgivelser i vores hjemland, så du kan f.eks. tage på vandretur til Møn, Bornholm, langs vestkysten eller på nogle af Danmarks mange skønne øer.

 

Tag på roadtrip

At tage på roadtrip er også en forholdsvis billig måde at holde ferie på. Du skal betale for benzin, mad og overnatninger, men det kan jo gøres så billigt som man har lyst til.

På et roadtrip er du ikke afhængig af flyafgange, så du behøver ikke begrænse dig i forhold til dine ønskedestinationer.

Du kan f.eks. tage din kæreste eller dine bedste venner under armen og køre en tur ned gennem Østeuropa. Der er hotellerne ofte billige og der er både flot natur og spændende byer at opleve.

Jo flere I tager afsted sammen, jo billigere bliver det også, da I kan deles om udgifterne til benzin, overnatninger osv.