Sådan sparer du penge på dine online køb

E-handel

At være studerende indebærer mange ting, men formentlig to ting går igen: Økonomien er stram, og der shoppes en hel del på webshops. Umiddelbart to kendetegn, der ikke går særlig godt sammen. Men i stedet for helt at skære online køb væk er der tips og tricks at hente, så du kan få økonomien til at fungere og samtidig have råd til at handle online i ny og næ. I denne artikel har vi samlet et par tips til dig som studerende, som vi håber kan hjælpe dig med at tænke lidt mere økonomisk, når du handler online. For lad os være ærlige; helt at droppe handel på nettet kommer ikke til at ske.

Gå målrettet efter rabatkoder

Mange webshops elsker nye kunder, og de er derfor villige til at give dig som ny kunde en rabatkode. Derudover har mange webshops også fordelagtige tiltag for studerende, hvor de f.eks. tilbyder deciderede studierabatter. Uanset hvad rabatten kaldes er én ting sikkert; du kan spare (mange) penge ved at bruge en rabatkode – få råd til mere med rabatkoder. Forestil dig, at du har en gennemsnitlig besparelse på 15 % af din ordreværdi, hvilket formentlig ikke er helt urealistisk. Hvis du udregner 15 % af dit samlede forbrug på webshops om året… dét er altså penge lige direkte ned i lommen (eller i baren til fredagsbar).

Hold øje med webshoppens fragt og returnering

Det er ikke kun produkterne, der koster penge, når du handler online. Mange webshops tager sig også betalt for at levere varen til dig. Derfor kan du med fordel kigge efter webshops med gratis fragt. Et tip er at samle dine indkøb. Mange webshops tilbyder nemlig gratis fragt ved køb over et vist beløb. Derfor kan det være billigere at foretage ét samlet indkøb i stedet for to mindre indkøb, hvor ordreværdien er mindre pr. ordre.

Men det er ikke kun fragtpriserne, du skal holde øje med. Det er også en god idé at vælge webshops, som har en god returneringspolitik. Webshoppen er som udgangspunkt forpligtet til at tilbyde dig at returnere varen, men de er ikke forpligtet til at betale for, at du returnerer den. Hvis det er et produkt, du er usikker på, eksempelvis om skoene nu også er din størrelse, bør du vælge en webshop med gratis eller i hver fald billig returret, så du ikke skal betale store summer for at få pakken sendt tilbage og få dine penge genindsat på din bankkonto.