Sådan sparer du penge som studerende

Der er som regel mange ting at se til, når man er studerende, og ofte kan det være svært at få tingene til at gå op i en højere enhed. Det kan også betyde, at det kan være svært at få pengene til at række – især hvis man kun er på SU og ikke har tid eller overskud til et studiejob ved siden af. Har du svært ved at få pengene til at række hele måneden ud, så kan du her få gode tips til, hvordan du som studerende kan spare penge.

Der er store fordele ved kun at handle ind maksimalt 2 gange om ugen

Når man som studerende altid har noget at give sig til, kan det også være frustrerende altid at vide, at man skal hjem og handle ind efter en lang dag. Det er en situation, du undgår, hvis du handler ind maksimalt 2 gange om ugen. Laver du madplan og handler ind hver 5. dag cirka, så ved du altid, hvad du skal have og spise, og du sparer derved også penge på mad, da der ikke havner spontane ting i kurven.

Lav madpakken hjemmefra

Er du ude og handle ind til din madplan, kan du ligeså godt handle ind til madpakken også. Eventuelt kan du lave store portioner om aftenen, så du altid har til madpakken dagen efter. På den måde undgår du at skulle stå i kantinen på skolen og betale overpris på noget, som du selv egentligt kan sørge for.

Det kan være en fordel at investere i kvalitet

Når man investerer i kvalitetsløsninger, kan man næsten være 100 % sikker på, at det er en løsning, der holder i mange år, end hvis man nøjes. Er du kreativ i din fritid, kan det være, at du måske skal investere i kvalitetsmaterialer til eksempelvis skilte. Hvem ved – det kan være, at du på sigt kan finde smarte løsninger til virksomheder, eller at du kan lave en virksomhed ud af din hobby.

Køb tøj i genbrug

Ofte kan man komme til at bruge alt for mange penge på nyt tøj, og i nogle tilfælde betaler man også en stor overpris for det. Det kan du undgå ved at købe tøj i genbrug, hvilket også er trendy. Når du genbruger, passer du samtidigt også på miljøet og på kloden, og det er nærmest kun en win-win for dig at handle i genbrug. I genbrug kan du også være sikker på at finde noget, som ingen andre har.

Omprioritér

Omprioriteringer kan betyde mange ting, og mange unge vælger eksempelvis at bruge mange penge i byen i weekenderne. Når man er i byen og har fået noget at drikke, kan man have en tendens til at bruge flere penge, end hvis man var ædru, og derfor kan det være en god idé at omprioritere dine weekender, hvis du er træt af at bruge for mange penge i byen. På den måde får du også mere tid til venner og familie og til dit studie.