Skab økonomisk sammenhæng i studielivet

Det er spændende at være studerende, og når du er i gang med en hvilken som helst uddannelse, lærer du forhåbentligt hver dag noget nyt om et emne, du synes er interessant – ellers er du måske endt det forkerte sted. For nogle kan det dog godt være lidt svært at skulle balancere et økonomisk liv ovenpå studielivet, hvilket til tider godt kan give lidt problemer – derfor kan du få tips til netop økonomien under studiet her.

Et studierelevant job giver både penge og erfaring

Du er jo nok i gang med et studie med henblik på dit fremtidige arbejdsliv – men for mange studier findes der diverse jobs, hvor den viden du allerede har fået fra studiet, kan tages i brug i praksis. Det er for det første rigtig god træning i forhold til studiet, men for det andet giver det også rigtig god erfaring på et CV, at du allerede har arbejdet inden for erhvervet.

Pengene er selvfølgelig endnu en bonus, der kan lægges til den SU, du får – hvis du altså er på denne ydelse!

Derudover kan det også være en rigtig god ide at være medlem af en A-kasse, så du er sikret, hvis du skulle miste dit arbejde – du kan se en oversigt med alle A-kasser her.

Et budget sikrer stabilitet i økonomien

Hvis du ikke ved, hvor dine penge ender henne, kan det godt være svært at holde styr på økonomien. Der er for mange små udgifter, der måske ikke er nødvendige, og hvor pengene enten kunne være brugt andetsteds, eller hvor pengene kunne være sparet op.
Ved at lægge et budget for din økonomi ved du præcis, hvor det er nødvendigt at bruge penge henne – på den måde bliver det nemmere at spare penge op, som kan bruges, når det på et tidspunkt bliver mere nødvendigt.