Spar penge som studerende med disse tips

Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider, der linkes til.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at livet som studerende kan være en dyr fornøjelse. For når det kommer til faste udgifter på en SU, kan det være svært at få det hele til at løbe rundt. Der er nemlig høje huslejer og mange forskellige udgifter, der hver måned skal betales. Men heldigvis har vi nogle gode tips til dig.

For der er gode muligheder for at spare lidt ekstra hver måned, så du får råd til mere af alt det sjove. I denne guide giver vi dig nogle tips til, hvordan du kan spare på forskellige udgifter hver måned – og helt uden at gøre en stor indsats. Læs med og få flere penge til fornøjelser hver måned.

Tjek strøm og internet

Når det kommer til faste udgifter, er strøm og internet ofte noget, som vi selv skal sørge for i en lejebolig. Og her er der faktisk mulighed for at spare nogle hundrede kroner hver måned.

Når det kommer til strøm, kan der være stor forskel på priserne. Vælger du eksempelvis vindenergi, kan du få en billigere pris hver måned, hvis du vælger en variabel pris. Denne pris afhænger af, hvor meget det har blæst i en bestemt periode. På den måde kan du få billigere strøm hver måned, og typisk koster det dig ikke noget at skifte til en ny udbyder.

Derudover er internet også en post, som er uundværlig. Her kan du undersøge muligheden for, om der er en udbyder med et godt tilbud til dig. I takt med den hårde konkurrence vil det godt kunne betale sig at undersøge markedspriserne en-to gange årlig og vælge en anden udbyder, hvis prisen er lavere.

Tænk på dine forsikringer

Forsikringer er en anden udgift, hvor mange studerende glemmer at finde den bedste pris. Som studerende er det typisk gratis at være en del af en a-kasse og fagforening. Det betyder også, at du har adgang til en lang række tilbud, og ofte får du også rabat på dine forsikringer.

Derfor bør du altid undersøge din mulighed for at få et forsikringstilbud gennem din a-kasse eller fagforening. Her kan du spare op til 50 % på dine forsikringer, og det bliver hurtigt til et par hundrede kroner hver måned. Du kan blot kontakte din a-kasse eller fagforening og høre nærmere om dine muligheder.

Skær ind til benet

Selvom du er studerende, er der måske et par ting hver måned, du ikke tænker over, at du betaler til. Men skærer du helt ind til benet, kan du spare stort hver måned. Her taler vi selvfølgelig om fornøjelser som fitnesscenter, streamingtjenester og andre abonnementer.

Går du i et fitnesscenter, kan det måske betale sig at skifte det ud med et andet og et billigere alternativ. Det kan hurtigt give dig muligheden for at spare 1.000 kr. årligt på blot ét abonnement. Derudover kan du vælge at opsige nogle streamingtjenester og vælge at have en bestemt af dem. Du kan også snakke med en ven om muligheden for at dele forskellige abonnementer. På den måde bliver prisen nemlig lynhurtigt halveret.