Tre udgifter der æder dit studiebudget

Dette indhold er sponsoreret

Studiestart er lige om hjørnet og vi går en festlig tid i møde. For første gang i over halvandet år ser det ud til, at studerende kan komme tilbage til fysiske forelæsninger uden at skulle bære mundbind og sidde med afstand i auditoriet. Samtidigt med, at universitet åbner, så åbner landets klubber også for første gang dørene op efter nedlukningen – og det kan som bekendt godt sluge en pæn portion af SU’en. Hvis man ovenikøbet er glad for at shoppe online, så holder de ca. 6.000 kroner ikke så langt – heller ikke selvom man bruger rabatkoder fra Rabatta.  

 

For i en tid, hvor SU’en både skal dække husleje, forsikringer og madbudgetter, så kan der pludselig være meget lidt tilbage på kistebunden til sjov. Faktisk oplever mange studerende, at deres privatøkonomi påvirker dem i nogen eller væsentlig grad, fordi deres indkomst ganske enkelt kun lige dækker deres udgifter i løbet af en måned. Derfor kigger vi i denne artikel på, hvor dine penge forsvinder hen. Vi har fundet tre udgifter, som ofte æder dit af dit studiebudget.

#3 – Impulskøb

Det er en svær vane at undgå, når man er ude og handle dagligvarer, men faktisk fylder impulskøb en hel del, når vi er ude og handle ind. Om det er noget nyt nips til lejligheden eller der er tilbud på bland selv slik, så er impulskøb klart en af de udgifter, der kan trække i studiebudgettet. Forsøg derfor at lave en madplan og hold dig striks til din indkøbsliste, hvis du gerne vil have lidt flere penge på kistebunden. 

#2 – Takeaway og restaurantbesøg

Et andet sted, hvor du helt sikkert kan finde en hel del udgifter er ved takeaway og restaurantbesøg. Det virker måske nemt at smutte ned på den lokale efter en Döner eller en pita, men det dræner også lynhurtigt din konto, hvis du spiser takeaway eller på restaurant et par gange om ugen. Det er både sundere og mere økonomisk ansvarligt for dig at lave sund og nærmere mad. 

#1 – Abonnementer og streamingtjenester

Hvis der er én ting, der dræner dit studiebudget allermest, så er det abonnementstjenester. Prøv lige at gå dine abonnementer igennem og se, om der ikke er nogle af dem du kan undvære? Har du virkelig brug for fire streamingtjenester, et abonnement på kaffekapsler og måltidkasser hver eneste måned? Du behøver selvfølgelig ikke skære alle dine abonnementstjenester fra, men hvis du kan finde et par stykker, så er der helt sikkert mere luft i dit studiebudget.