
Når du er en ung studerende, så er du i et ganske særligt sted i dit liv. Det er på mange måder en tid, mange ældre mennesker kigger tilbage på med et smil. Du er ung. Måske er du netop flyttet hjemmefra. Du er startet på et nyt studie. Du møder nye mennesker. Du danner nye venskaber og udvider din horisont. Studietiden er altså for mange en ganske god tid. Men der er også ting ved studietiden, der er mindre fede. Én af disse er økonomien. Som studerende er der ofte ikke mange penge at råde over. Du bor måske dyrt? Du har måske et krævende studie, der ikke giver rum til et fritidsjob? Derfor kan det til tider være svært at styre sin økonomi som studerende. Man vil jo gerne nå det hele og være en del af det hele. Men det er ikke altid, at pengepungen tillader dette. Men det betyder ikke, at der ikke er måder, hvorpå du kan optimere din økonomi som studerende. For at hjælpe dig en smule på vej, har vi samlet denne korte liste over uvurderlige økonomiske råd til den fattige studerende.
Har du lånt penge?: Læg dine lån sammen
Nogle studerende sidder allerede i en situation, hvor de har taget op til flere lån for at få tingene til at hænge sammen. Er du en af disse personer? Så burde du overveje det, der hedder en sammenlægning af lån. Her henvender du dig til et firma, der derefter hjælper dig med at indfrie alle dine eksisterende lån i bytte for ét stort lån hos firmaet. På den måde kan du spare penge på både renter og gebyrer ved at slå tingene sammen. Slet ikke så dumt endda.
Læg en madplan
Én af de poster, der trækker rigtig meget på din økonomi, er mad. Du har nok hurtigt fundet ud af, at det godt kan være omkostningsrigt, hvis du gerne vil spise godt hver dag. Her kan det varmt anbefales at lægge en madplan, hvis du vil blive mæt på en billig, nærende og lækker måde i løbet af ugen. Det er ofte dyrt at købe nye ingredienser til en helt ny ret, hvis du ikke har tingene i forvejen. Læg derfor en madplan, hvor du tilbereder store portioner af en række forskellige retter med et overlap i ingredienser. Så sætter du portioner i køleskabet og skifter imellem de tre til fire retter i løbet af ugen. Så er der lidt variation samtidig med, at du bliver mæt på den billigste måde.
Få overblik over dine faste udgifter
Sidst bør du have et overblik over alle dine faste udgifter. Huslejen kommer hver måned, ja. Men du må for guds skyld ikke glemme at sætte penge af til de regninger, der for eksempel kommer en gang i kvartalet. På den måde sørger du for, at din økonomi ikke får nogle dårlige overraskelser.